Onda inicia la segona fase de Xarxa Llibres amb la devolució dels llibres als centres escolars

  • Els dies de recollida en els centres per a l’alumnat de Primària seran el 22, 23 i 24 de juny, mentre que els de Secundària s’arreplegaran del 20 de juny fins al 8 de juliol

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha explicat aquest matí davant els mitjans de comunicació la informació referent a la segona fase del programa Xarxa Llibres i de la participació en el Banc de Llibres del curs 2016/2017.

Ribes ha anunciat que aquest divendres 17 s’aprovarà l’últim lot de pagaments d’aquestes ajudes que estan incloses en la iniciativa del govern valencià que pretén la gratuïtat dels llibres de text en els alumnes de Primària i Secundària. En aquest sentit, la regidora ha agraït la paciència dels familiars que han entès “l’esforç realitzat pel consistori en un procés tan complicat finançat per Conselleria, Diputació i Ajuntament” i els ha informat que a partir de demà, dia 15, estarà activa una aplicació del Xarxa Llibres, en la web xarxallibres.es, per a fer la sol·licitud telemàtica. Ribes ha recomanat imprimir per duplicat aquest formulari omplit que s’entregarà en els centres junt amb el lot de llibres del curs que finalitza. Els dies de recollida per a l’alumnat de Primària seran el 22, 23 i 24 de juny, en horari de 09.00 a 11.00 hores, mentre que de Secundària s’arreplegaran  del 20 de juny fins al 8 de juliol. Serà llavors quan cada centre escolar comprove que l’entrega és correcta i iniciarà una comissió de banc de llibres per a la reposició d’aquells que necessiten per al proper curs.

140616 RP Encarna Ribes Ayuntamiento Onda explica II fase xaxa llibres

Així mateix, la regidora d’Educació ha explicat que com els llibres de primer i segon de Primària es consideren material no reutilitzable, els centres emetran un xec llibre per a l’alumnat per import de 160 euros, que s’entregarà a les famílies per a l’adquisició dels llibres de text en les llibreries. “Aquest xec llibre es lliurarà en els centres una vegada acabe el procés d’escolarització”, ha advertit Ribes, alhora que ha assegurat que “s’emetran segur abans que comence el proper curs”.

Finalment, la regidora d’educació ha avançat que l’equip de govern socialista està treballant en aquests moments en un programa d’ajudes municipals per a l’etapa infantil de 3 a 5 anys, que no queda recollida en la Xarxa Llibres.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.