Onda fomenta el reciclatge de l’oli domèstic usat amb la instal·lació de contenidors

  • L’Ajuntament posa a disposició dels veïns 7 contenidors destinats a arreplegar l’ús provinent dels domicilis onders

El tinent d’alcalde de Sostenibilitat Ángel Badenas ha anunciat que l’Ajuntament ha instal·lat 7 contenidors destinats a arreplegar l’oli usat provinent dels domicilis onders.

250616 Contenedores aceite Ayuntamiento Onda

A més de l’existent en el Mercat Municipal, s’ha dotat de contenidors als centres escolars de la ciutat com Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pío XII, també a les zones esportives com el Pavelló Víctor Cabedo i la Ciutat Esportiva i altres dos en el carrer Alfonso Pallarés i als voltants del supermercat Aldi, com a punt de referència per als barris del Tossalet, Monteblanco, Racholar i Colador.

Badenas ha explicat que els olis vegetals usats, procedents del consum domestique i de les activitats de restauració i hostaleria, són  altament contaminant per a les aigües, i no ha de ser evacuat a través de les piques ni dels excusats. “A més de la contaminació que provoca, causa problemes d’embossos en la xarxa de sanejament municipal, per la qual cosa és necessària l’adopció d’un sistema de recollida selectiva d’ampli abast per a facilitar la tasca de la seva posada a disposició per part dels ciutadans”, ha assenyalat Badenas, el qual ha afegit que “l’aplicació d’un sistema específic d’arreplega facilitarà, en gran manera, la gestió dels olis, de cara a la seua posterior recuperació i reciclatge”. Per aquest motiu, el tinent d’alcalde ha convidat a tots els veïns d’Onda a què “facen adequat ús d’aquest servei a fi de disminuir l’impacte ambiental de l’ús de l’aigua sobre aquests ecosistemes tan fràgils”.

D’aquesta manera, l’equip de govern continua fomentant el reciclatge de l’oli domèstic usat, un residu molt habitual en tots els domicilis però extremadament contaminant. En aquesta línia, Badenas ha anunciat que en breu es distribuiran 5.000 embuts adaptables a envasos de plàstic habituals per a facilitar l’abocament de l’oli en els domicilis del terme municipal i s’elaborarà una campanya de comunicació per a donar a conèixer aquest nou servei que ha posat en marxa l’Ajuntament.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.