Onda coordina efectius i tasques amb diferents poblacions per a garantir la seguretat ciutadana

  • Els Ajuntaments i forces de seguretat d’Onda i Vila-real estableixen un protocol d’actuació conjunt i ho plasmen per primera vegada en un simulacre de cerca de persones desaparegudes

“L’estreta i efectiva col·laboració que existeix entre Onda i Vila-real s’ha plasmat per primera vegada en el simulacre de busca de persones desaparegudes que es va realitzar dissabte passat en les penyes aragoneses”, ha anunciat la tinent d’alcalde de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella en una roda de premsa a la qual han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de Vila-real, Javier Serralvo; l’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo; i el Cap de Protecció Civil de Vila-real, Ismael Solsona.

En el simulacre realitzat, 12 agents de la Policia Local i 6 de Protecció Civil d’Onda van formar part d’un operatiu en què han pres part 50 persones. Els efectius locals, membres de la Policia de Betxí, Artana, Vila-real; les unitats canines d’Onda i Vila-real; els tècnics en emergències sanitàries, a més de Creu Roja de Nules, van posar a prova les seves habilitats i capacitat de coordinació des de diferents àrees, en una zona amb poca cobertura i de terreny escarpat. Tant Mari Carmen Aguilella com Javier Serralvo han coincidit en que aquesta primera actuació conjunta ha servit per establir protocols d’actuació, afavorir l’intercanvi de coneixements entre els integrants de tots els municipis i cossos participants, així com millorar els temps de resposta dels grups per a actuar amb celeritat en operatius de cerques de persones desaparegudes.

Per la seva banda, el Cap de Protecció Civil de Vila-real, Ismael Solsona, que ha explicat detalladament com va ser el simulacre, ha afirmat que “durant l’actuació es van donar les condicions necessàries perquè fora el més real possible, afegint a més altres eventualitats per a observar la iniciativa dels membres d’emergències i seguretat”.

Finalment, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha assenyalat “la rellevància que tenen els membres de Protecció Civil com a unitat d’emergències i el servei que presten de manera, en la majoria d’ocasions, totalment desinteressada i voluntària”. Així mateix, aquesta importància ha de veure’s reflectida, segons Izquierdo, “en el suport per part de les institucions i en una formació contínua que assegure la intervenció de bons professionals”. A més, atès que aquest tipus d’exercicis són necessaris “perquè t’acosten a situacions reals”, ha confirmat que la intenció de la regidoria de voluntariat, que gestiona Francisco Chalmeta, i de la Policia Local d’Onda és “programar de forma periòdica més iniciatives com aquesta, comptant a més amb participants d’altres cossos, com la UME i Brigades Forestals”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.