L’Ajuntament posa en marxa una campanya per a la prevenció d’incendis forestals

  • Agents de la Policia Local, patrulles de la secció ecològica rural i membres de Protecció Civil faciliten les recomanacions específiques perquè els propietaris apliquen en les seues parcel·les

L’Ajuntament d’Onda, davant de l’augment de probabilitats d’incendis forestals en aquesta època estival, ha intensificat la vigilància en el terme municipal i ha posat en marxa una campanya informativa de prevenció i autoprotecció.

L’equip de govern repeteix un any més aquesta reeixida campanya que tan bons resultats va donar el passat estiu, segons ha indicat la regidora de la Policia Local, Mari Carmen Aguilella. “Conèixer l’entorn i els riscos amb què poden trobar-se els veïns  ajuda a prendre mesures per a evitar que aquests es produïsquen, per la qual cosa hem considerat necessari repetir aquesta campanya informativa que l’any passat es va traduir en una disminució d’incendis en el municipi”. De nou, Aguilella ha demanat “precaució a la ciutadania i màxima col·laboració en un tema tan important com la prevenció i extinció d’incendis forestals. És un tema que ens afecta tots”.

L’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha explicat que agents de la Policia Local, patrulles de la secció ecològica rural i membres de Protecció Civil, treballen de forma conjunta repartint un díptic informatiu que inclou la Normativa de Prevenció la Generalitat Valenciana per a la prevenció dels encensos forestals i detalla recomanacions específiques perquè els propietaris de les cases les apliquen en les seves parcel·les. “Els díptics s’estan distribuint per zones”, ha afirmat Izquierdo, qui ha explicat que “mentre que els membres de Protecció Civil s’encarreguen de les principals urbanitzacions on es concentren més veïns, les patrulles de la secció ecològica rural se centren en la resta del terme i en les casetes aïllades”. A més, inclòs en la campanya de prevenció d’incendis, Izquierdo ha destacat que “realitzen una vigilància continuada de les zones recreatives, especialment en caps de setmana i dates assenyalades per l’especial afluència d’usuaris i les altes temperatures, i en l’entorn agrícola se segueix amb especial atenció la prohibició de cremes fins a finals de setembre”.

En aquestes zones urbanitzables a més s’entreguen els díptics informatius que ha editat l’Ajuntament que arrepleguen una sèrie de recomanacions per a prevenir la proliferació del mosquit tigre. En els fullets s’indiquen consells pràctics per a evitar les acumulacions d’aigua que afavorisquen l’aparició dels insectes, com retirar de la intempèrie objectes que puguen acumular aigua o tapar els depòsits o bidons que s’utilitzen per al reg amb una malla mosquitera d’un mil·límetre. També es detallen mesures d’actuació contra els mosquits en localitzacions concretes com en els cementeris, granges d’animals o tallers mecànics.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.