L’Ajuntament d’Onda premia els balcons millor decorats per a embellir el centre històric

  • El consistori implica els veïns a fer més atractiva la ciutat

L’alcalde Ximo Huguet ha entregat avui els premis del VI concurs de decoració de balcons i finestres tradicionals del centre històric d’Onda que té com a objectiu estimular i preservar la seva conservació i embelliment.

Un jurat del concurs compost per representants de diferents barris i professionals de la jardineria i del sector de la rehabilitació ha emès el seu veredicte entre els 15 habitatges que enguany han optat al guardó. Per a concedir els premis, el jurat ha tingut en compte l’estat de conservació i manteniment de la façana i el balcó, d’acord amb la normativa específica del centre històric d’Onda. També ha valorat l’ornamentació amb elements naturals i flors del temps, el objectes decoratius tradicionals o la composició, varietat i qualitat florística empleada.

La façana vencedora, que ha obtingut un premi de 350 euros es troba en la plaça Sant Cristòfol. La casa ubicada en la plaça Almodí ha aconseguit el segon premi de 200 euros, i el tercer classificat ha sigut el balcó ubicat en el carrer Sant Vicent i rebrà 100 euros. Així mateix, s’han concedit altres 7 premis de 50 euros. En aquests casos, el jurat ha tingut en compte els mateixos criteris de valoració que per als tres primers classificats, excepte sobre l’estat de conservació i manteniment de la façana i el balcó.

L’alcalde ha agraït a tots participants d’aquesta edició la seva implicació en el certamen “ja que col·laboren en l’embelliment de la nostra ciutat i aconsegueixen que el centre històric siga encara més atractiu per als turistes”.

“Aquesta és una de les iniciatives que promou l’Ajuntament en la seva aposta contínua per a reactivar el centre històric”, ha informat Huguet, qui ha recordat que l’Ajuntament ofereix ajudes directes als veïns del municipi per a millorar els seus habitatges. Concretament s’ha referit al  potent Pla d’impuls a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis que l’equip de govern ha activat per a crear ocupació en la ciutat, dinamitzar l’economia de les empreses onderes i ajudar a reactivar el sector de la construcció i altres sectors afins a ell.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.