L’Ajuntament d’Onda intensifica la lluita contra el mosquit tigre amb una campanya informativa

  • El consistori edita uns fullets explicatius que arrepleguen consells  pràctics per a evitar les acumulacions d’aigua que afavorisquen l’aparició d’aquests insectes

L’Ajuntament d’Onda, a través de la regidoria de Sostenibilitat que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha impulsat una campanya informativa per a prevenir l’aparició de mosquits. ‘Al mosquit tigre, ni aigua’ és el lema de la campanya, en la que s’han editat fullets explicatius que es repartiran entre els edificis públics i a peu de carrer per a informar als veïns del municipi de com actuar en les seves propietats per a evitar la proliferació d’aquests insectes.

Aquesta  campanya de prevenció i conscienciació, se suma a la resta d’actuacions que  està duent a terme l’Ajuntament a través de batudes amb tractaments aplicats en espais públics, així com en diferents focus de proliferació de mosquit com són estanys d’aigua, embornals, basses de reg o zones d’estancament d’aigua. “Una vegada realitzat el tractament adequat, s’han realitzat aplicacions de reforç per a assegurar la inactivitat de mosquits i s’ha comprovat que el resultat ha sigut molt efectiu. En les zones tractades no aqueix  han trobat indicis d’activitat en cap de les seves fases de creixement”, ha assegurat l’alcalde.

A pesar de tot l’esforç, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, considera que “nosaltres sols no podem acabar amb el mosquit tigre ja que cria sobretot en zones privades perquè necessita molt poca quantitat d’aigua per a depositar els seus ous”. Per aquest motiu, els díptics que ha editat l’Ajuntament arrepleguen una sèrie de recomanacions per a prevenir la proliferació del mosquit tigre. En els fullets s’indiquen consells pràctics per a evitar les acumulacions d’aigua que afavorisquen l’aparició dels insectes, com retirar de la intempèrie objectes que puguen acumular aigua o tapar els depòsits o bidons que s’utilitzen per al reg amb una malla mosquitera d’un mil·límetre. També es detallen mesures d’actuació contra els mosquits en localitzacions concretes com en els cementeris, granges d’animals o tallers mecànics. “Encara que no podem garantir l’absència de mosquits amb l’arribada del bon temps, la col·laboració ciutadana és imprescindible per a acabar amb aquest insecte i són els onders els que poden actuar en les seves propietats per a evitar la proliferació”, ha assegurat Huguet, qui ha recordat que l’Ajuntament també està treballant en conjunt amb la Diputació per a combatre aquesta problemàtica.

D’aquesta manera, l’equip de govern contínua atacant els mosquits en el municipi a l’espera de posar en marxa un pla elaborat per la Diputació de Castelló, amb la qual el consistori treballa des de fa mesos. Així mateix, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament s’acollirà a les línies d’ajudes que l’Administració provincial està oferint fins al 30 de novembre. “A petició de la Diputació, sol·licitarem la subvenció per a  actuacions de control sobre plagues de mosques i mosquits vectors de malalties durant l’últim quadrimestre per a facilitar a l’administració el pagament i inclourem les despeses dels dos primers quadrimestres”, ha assenyalat Huguet.

Finalment, l’alcalde d’Onda ha recordat que el municipi compta amb una ordenança per a la prevenció i control del mosquit tigre que es va aprovar en el Ple del mes de maig. “Comptem amb un instrument normatiu per a poder actuar contra els mosquits i amb aquesta campanya informativa pretenem conscienciar a la ciutadania”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.