L’Ajuntament aconsegueix una solució definitiva al deteriorament del col·lector del Camí de Ràtils

  • L’Entitat de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana invertirà a Onda 000 euros

El tinent d’alcalde de l’àrea de territori i sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha informat aquest matí  que la col·laboració entre l’actual equip de  govern i l’Entitat de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana (EPSAR)  farà possible una solució definitiva al problema del col·lector situat en el Camí de Ràtils. “El seu deteriorament va provocar afonaments en la calçada i vessament d’aigües fecals en la via pública, a més de causar males olors en les proximitats”, ha assenyalat Badenas.

010616 Camí de Ràtils

“D’aquesta manera, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet ha solucionat un nou empastre heretat del Partit Popular”, ha declarat Badenas. Els fets es remunten a gener de 2015 quan es va produir un clot en el camí. Durant els següents mesos d’aquest mateix any es va col·lapsar en diverses ocasions la conducció del col·lector, amb les consegüents denúncies dels veïns i empreses de la zona. A més, ha afegit Badenas, “la via va haver de tallar-se al tràfic per qüestions de seguretat, ja que no estava garantida l’estabilitat del ferm”.

Des del mes de juliol, l’actual equip de govern ha entaulat conversacions amb l’EPSAR per a solucionar el problema, arribant inclús a remetre  un escrit a l’entitat el 30 d’octubre. “En tot aquest temps els serveis municipals i els d’assistència tècnica de l’EPSAR han controlat la zona per a evitar qualsevol empitjorament i cobrir necessitats dels veïns”, ha explicat Badenas.

Finalment, Badenas ha lamentat “la deixadesa de l’anterior equip de govern popular, que no va saber solucionar aquest problema que s’agreujava després dels períodes forts de pluges” i ha demanat disculpes  “als afectats per la demora en la cerca de solucions. Afortunadament, en pocs dies l’EPSAR licitarà un projecte de 425.000 euros per a solucionar definitivament aquest problema”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.