La Regidoria d’Igualtat presenta la programació de l’orgull LGTB

  • El regidor Asensio Blaya presenta unes jornades que pretenen conscienciar a la ciutadania del dret a la llibertat sexual i del respecte per la igualtat d’oportunitats, evitant el rebuig i la discriminació de les persones degut a la seva orientació sexual

L’Ajuntament d’Onda, des de la Regidoria d’Igualtat que coordina el socialista Asensio Blaya, ha presentat el que serà el programa per a les Jornades de l’Orgull LGTB municipal, que se celebraran en el municipi del 25 de juny al 2 de juliol.

El regidor socialista ha anunciat una programació que inclou un conjunt d’actes i activitats culturals, formatives, socials i d’oci, que es realitzaran entorn del Dia Internacional de l’Orgull Homosexual. En aquest sentit, Blaya ha indicat que “aquesta commemoració és bàsica per a fer extensible a la ciutadania el dret a la llibertat sexual, el respecte per la igualtat d’oportunitats, evitant el rebuig i la discriminació de les persones degut a la seua orientació sexual”.

Aquestes jornades gratuïtes que ha presentat Asensio Blaya s’inclouen en una programació que contenen lectures del manifest, projeccions de cine, presentacions de llibres, espectacles musicals i teatre.

Concretament, el regidor ha explicat que el dissabte 25, a les 22.00 hores, en la sala La Cassola, es projectarà la pel·lícula ‘La chica danesa’, basada en la història d’una parella d’artistes dels anys 20 en la qual un d’ells descobreix la seva transsexualitat.

El dilluns 27, l’ondera Patricia Campos, a les 20.00 hores en la Casa de la Cultura, presentarà les seves memòries.  ‘Terra, mar i aire’ és el títol de la seva obra, en la que narra la seva autobiografia marcada per una infància frustrada dins d’un ambient familiar inestable.

El divendres 1 de juliol, es realitzarà un microteatre que representarà la companyia ‘Ploma Teatre’. Constarà de quatre espectacles de xicotet format, que es realitzaran en quatre espais municipals. “El públic viurà quatre fragments de vida fora de tota connotació moral, quatre tendències sexuals que s’ixen de la norma i quatre vides, en definitiva, marcades per una elecció”, ha informat Blaya. El punt de trobada en què arranca aquesta visualització teatral serà el vestíbul del Teatre Mònaco. Prèviament s’ha d’arreplegar les entrades gratuïtes en el Local d’Associacions, situat en el carrer Safona. L’horari per a sol·licitar els tiquets és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores.

A les 21.00 hores, d’aqueix mateix divendres 1 de juliol, es farà lectura del manifest oficial del dia de l’Orgull LGTB, en el Raval de Sant Josep.

El dissabte 2 de juliol, l’Ajuntament d’Onda ofereix gratuïtament un servei d’autobús a la platja de Xilxes, que permetrà sumar-se a les jornades que ha organitzat aquest consistori. A les 19.30 hores es farà la lectura del manifest i fins a les 23.00 hores es podrà gaudir d’un Mercat Gastronòmic en el passeig marítim. A continuació, hi haurà un concert ‘Tribut a Alaska’. Les persones que desitgen assistir a aquests actes, podran sol·licitar el tiquet també en el Local d’Associacions, en el mateix horari anteriorment mencionat.

Finalment,  Asensio Blaya ha animat a tots els onders a “participar d’aquesta setmana, amb les que es pretén donar suport oficial a les reivindicacions d’aquest col·lectiu, visualitzant, normalitzant i duent a terme actuacions polítiques d’inclusió del col·lectiu de LGTB”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.