Els alumnes del Taller d’Ocupació d’Onda realitzen una rehabilitació mediambiental del paratge del Salvador

  • L’equip de govern socialista té en marxa este programa amb una inversió superior als 330.000 euros i que dóna treball i formació durant nou mesos a 24 veïns de la localitat

Els alumnes del Taller d’Ocupació d’Onda del mòdul ‘Activitats Auxiliars en Conservació i Millora de Montes’ estan realitzant estos dies les seues pràctiques en la zona forestal que rodeja l’ermitori  i en la zona recreativa del propi paratge del Salvador. En concret, els alumnes han pres un contacte verdader amb el treball forestal, començant la poda dels arbres i el desbrossament de matoll. Es tracta d’una actuació mediambiental supervisada per personal tècnic que garanteix la preservació d’espècies autòctones i que presenta uns bancals nets després de triturar totes les restes, assegurant no sols el gaudi paisatgístic sinó també una adequada actuació de prevenció davant de possibles incendis.

El tinent d’alcalde de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha comprovat aquesta setmana com els alumnes estan posant en pràctica tot el que aprenen diàriament en la part teòrica. En la zona forestal han treballat principalment en la prevenció d’incendis, reduint el combustible per mitjà de la poda dels arbres i l’eliminació de bona part del matoll. Al mateix temps que feien aquest treball, ha explicat Badenas, “s’ha aprofitat per a recuperar alguns exemplars d’olivera i garrofera que s’estaven ofegant per la gran quantitat de vegetació existent en els antics bancals”. Mentrestant, en la zona recreativa, el tinent d’alcalde ha explicat que els alumnes, a banda de podar, llevar exemplars d’arbres malalts, o construir un xicotet mur protector al voltant de cada un dels oliveres centenàries que es troben al costat del paellero, els alumnes han instal·lat dos panells explicatius detallant les espècies principals d’arbres i arbustos que presenta el paratge del Salvador.  Així mateix, ha mostrat la seva satisfacció per una de les accions que han realitzat aquests onders en col·laboració amb el CO El Molí. “S’han instal·lat una trentena de caixes niu, elaborades pels alumnes del centre El Molí, que beneficiaran a les espècies d’aus insectívores i contribuir així a la lluita contra les plagues, com la processionària dels pins o el Tomicus”, ha informat Badenas.

El Taller d’ocupació, que suposa una inversió directa de la Generalitat de quasi 330.000 euros, complementats pel consistori per altres 10.000 euros, compta amb 24 alumnes entre este mòdul i el  ‘d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions públiques’ i en ambdós casos els alumnes realitzen pràctiques en espais públics d’Onda. En total, este taller que es va iniciar el 2 de novembre, beneficia durant 9 mesos a desempleats onders i suposa la contractació de 5 persones que faran les funcions de director, auxiliar administratiu, monitors i docent de suport, fins al pròxim 31 de juliol.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica Ángel Badenas  ha destacat que el Taller d’Ocupació es tracta d’un pla de formació que aporta una qualificació professional i que se suma al pla estratègic d’ocupació del nou equip de govern d’Onda que posarà en marxa enguany i que pretén generar noves oportunitats laborals.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.