El Museu del Taulell alberga un plafó ceràmic dissenyat pel famós escultor Subirachs

  • L’obra forma part d’un magnífic i innovador projecte artístic-industrial que l’empresa Gres de Valls va encarregar a l’artista català

 El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha incorporat a la seva exposició permanent un projecte innovador al servei de l’art on conflueixen la creativitat i el llenguatge artístic amb els processos industrials. A partir d’ara la instal·lació museística alberga un plafó ceràmic dissenyat pel famós escultor Josep María Subirachs, que s’ha convertit en un exemple paradigmàtic de col·laboració entre art i indústria. Es pot visitar a Onda de dimarts a divendres de 11.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores, i els caps de setmana de 11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat durant la conferència prèvia a la presentació de la peça que “l’Ajuntament és conscient del gran bagatge històric i artístic que custòdia el museu i que s’enriqueix gràcies a la col·laboració entre la institució i la societat civil”.  En aquest marc, l’alcalde ha agraït a la família de l’artista català la confiança depositada en el Museu per a preservar el seu llegat. “Gràcies a donacions com aquesta el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ s’ha convertit en el màxim contenidor cultural de la nostra població, tenint com a objectiu la conservació, investigació i difusió irreemplaçable de la història de la ceràmica i la seva indústria a la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Huguet.

La historiadora d’art Judit Subirachs-Burgaya i el tècnic ceràmic Pepe Ribera han impartit una conferència que ha ajudat als assistents a entendre la trajectòria de Subirachs i a contextualitzar artísticament aquest plafó que li va encarregar, l’any 1999, Gres de Valls, una empresa ja desapareguda que tenia seu a Onda. Tots dos coincideixen en que la importància d’aquest projecte innovador radica en el procés d’investigació de les tècniques ceràmiques industrials més adequades per a ser fidels al llenguatge, a la creativitat i a la pròpia cerca de l’artista.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.