Ximo Puig assegura a l’alcalde que treballa per compensar ‘la discriminació’ de la Diputació

  • Ximo Huguet i altres alcaldes de la província es reuneixen amb el President de la Generalitat per lluitar contra l’actitud partidista de la Diputació amb els municipis amb més de 20.000 habitants

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, s’ha reunit aquest matí amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, i amb els alcaldes de municipis de la província de Castelló de més de 20.000 habitants afectats per l’actitud partidista i partidària de la Diputació, que s’han vist exclosos d’unes ajudes fonamentals malgrat representar el 80% de la població, la qual cosa suposa més de 400.000 valencians a la província de Castelló. Durant la reunió, Puig ha anunciat als alcaldes d’aquests municipis sotmesos a aquesta injustificada actitud de la Diputació, com Onda, Benicarló, Castelló, Vila-real, La Vall d’Uixó, Vinaròs i Almassora, que el Govern valencià treballarà per compensar “aquesta discriminació”.

Sin título

Concretament, es tracta de les subvencions vinculades als Plans Provincials d’Obres i Serveis (POIS), amb un pressupost de 7,4 milions d’euros per a enguany. “D’aquesta quantia, Onda rebrà només 30.000 euros”, ha denunciat Huguet, alhora que ha lamentat que el municipi no podrà gaudir de les ajudes per a la conservació i rehabilitació d‘habitatges que ofereix la Diputació de Castelló. Huguet considera “especialment greu que la Diputació deixe fora a Onda d’aquestes ajudes amb el beneplàcit i submissió del popular Salvador Aguilella, que ara exerceix com a diputat provincial”. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda no entén com Aguilella, “sent el diputat que gestiona aquestes ajudes, permet que el seu poble quede exclòs i no exigisca que es modifiquen les bases perquè la nostra ciutat puga optar en igualtat de condicions a aquestes ajudes”.

Per la seva banda, Puig ha destacat que aquesta situació és “absolutament incomprensible”, fet pel que la Generalitat “es compromet a ajudar a fer que es restablisca la normalitat”. En aquest sentit, ha explicat que el Govern valencià “farà un estudi jurídic per veure si es pot recolzar a la demanda justa dels ajuntaments” i també es buscaran “fórmules per a compensar en aquests ajuntaments per l’agressió que estan patint per part de la Diputació”. Puig ha recordat que els protagonistes no són les institucions, sinó les persones: “Hem d’intentar tractar amb lleialtat a les persones, en igualtat i tots els drets. I aqueixa és la posició del Govern de la Generalitat”, ha emfatitzat.

El President també ha anunciat que, per al pròxim exercici, l’any 2017, es posarà en marxa el Fons de Cooperació Local si s’aconsegueix un model de finançament justa per a la Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa s’emmarca en “l’especial vocació municipalista” del nou Govern valencià. “Volem crear una aliança per a transformar la societat a través de l’àmbit local, i en aquest sentit treballarem”, ha conclòs.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.