Onda convoca 23 places de beques formatives per a estudiants, discapacitats i víctimes de violència de gènere

  • L’equip de govern liderat per Ximo Huguet aposta per millorar la formació dels jóvens onders i treballa per la igualtat d’oportunitats

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament convoca 15 places de beques formatives per a jóvens estudiants de la localitat, malgrat no comptar amb el suport de la Diputació. “Amb aquesta decisió, l’equip de govern demostra la seva ferma aposta per continuar millorant la formació dels onders i lluita contra l’elevada taxa de desocupació que afecta especialment els jóvens de la població”, ha destacat Huguet.

Enfront de l’actitud partidista per part de la Diputació de Castelló, que ha exclòs als municipis de més de 10.000 habitants d’aquestes subvencions, l’Ajuntament continua convocant aquestes ajudes perquè  “els estudiants onders incrementen la seva experiència en un treball real, ja que en la majoria de casos es tracta del primer contacte amb el mercat laboral”.

Els requisits per a presentar-se són estar cursant Cicles Formatius de Formació Professional o estudis universitaris, així com ser d’Onda i major de 18 anys. Els 15 beneficiaris realitzaran tres mesos consecutius de pràctiques, que es gaudiran entre els mesos de juliol i octubre, i la beca consisteix en 25 hores setmanals i amb 500 euros mensuals de retribució.

L’alcalde ha anunciat que després de realitzar un estudi previ, s’ha adaptat l’oferta de les beques a la conjuntura actual del consistori. De tal forma que “departaments com a educació, serveis socials, museus o turisme estan inclosos en la convocatòria, les bases de la qual estaran disponibles en la web www.onda.es”.

Beques integradores

L’Ajuntament d’Onda també ha convocat 2 beques de formació en pràctiques per a víctimes de violència de gènere, dins de les polítiques de suport contra la lluita d’aquesta xacra social. En col·laboració amb el departament d’Atenció Social es treballa per facilitar una formació pràctica a dones supervivents a la violència de gènere i les beques impliquen una labor de 25 hores a la setmana durant dos mesos, entre juny i octubre, amb 500 euros de retribució mensual.

Aquesta convocatòria se suma a les 6 beques per a persones amb discapacitat física i psíquica del municipi que que ofereix l’Ajuntament dins de les accions municipals per aconseguir la igualtat d’oportunitats de tots els veïns i la integració real.  3 beques seran per a persones amb discapacitat psíquica o mental de, almenys, el 33%, i altres tres per a persones amb discapacitat física o sensorial de, almenys, el 33%. Les beques impliquen una labor de 25 hores a la setmana i amb 500 euros de retribució mensual.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.