Onda commemora el Dia Internacional dels Museus amb una exposició conjunta i una visita guiada

  • La localitat aprofita aquesta celebració per inaugurar una exposició en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ i realitzar una ruta que tindrà un recorregut cultural sobre el paisatge fabril de la ciutat

Per commemorar el Dia Internacional dels Museus, el proper 18 de maig a les 19 hores, el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda inaugurarà l’exposició conjunta ‘Substància cremada’ i ‘Cultura, confitura… paisatges culturals’, que romandrà oberta al públic fins al 5 de juny. Així ho ha anunciat la tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Encarna Ribes, qui ha explicat que la mostra ‘Substancia cremada’ recull una col·lecció de fotografies de fàbriques antigues d’Onda de l’autora Milena Villalba, “que transportarà a l’assistent a un reportatge artístic i sensible, testimoni de les restes i últimes vestigis del paisatge cultural industrial d’Onda que hem heretat de les nostres generacions predecessores”.

090516 Museu Taulell

Mentre, ‘Cultura, confitura… paisatges culturals’ és una nova exposició temporal conseqüència d’un projecte educatiu, intens, i de col·laboració entre el Museu del Taulell i l’IES Serra d’Espadà. 300 alumnes de primer a quart de l’ESO i de primer de Batxillerat exposen treballs els seus propis treballs que evoquen distints paisatges, “entenent ‘Paisatge Cultural’ com la transformació d’espais per l’home que ha generat nous paisatges, nous elements culturals i noves formes de relacionar-se amb aquests espais”. En aquest sentit, Encarna Ribes ha destacat “la important activitat que es desenvolupa en el museu com a element educatiu en  Onda” i ha exalçat “el caràcter creatiu, cooperatiu i participatiu que han promogut els professors, tant entre l’alumnat com a nivell institucional entre ambudes entitats”.

Així mateix, la tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda ha anunciat que la localitat celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb una activitat prevista el proper  dissabte 21. Ribes ha explicat que es realitzarà una visita guiada, a càrrec del director del Museu del Taulell, Vicent Estall, que tindrà un recorregut cultural sobre el paisatge fabril d’Onda. Totalment gratuïta i apta per a tots els públics, la ruta començarà a les 10 hores del matí  en l’exterior de la Fàbrica La Campaneta i finalitzarà sobre les 14 hores amb una visita a l’exposició de Milena Villalba en el Museu del Taulell. “Els assistents podran descobrir moltes de les fàbriques i forns que avui en dia passen quasi desapercebuts per les inevitables transformacions urbanístiques que ha patit la ciutat”, ha conclòs Ribes.

El fang, protagonista en una nova jornada de ‘Dissabtes de ceràmica’

Continuat amb més activitats en el Museu del Taulell, l’Ajuntament d’Onda organitza dissabte que ve 14 de maig un altre taller familiar emmarcat en el programa educatiu ‘Dissabtes de ceràmica’.  D’11 a 14 hores, un total de 40 persones podran participar en una nova jornada d’aproximació als distints processos i tècniques ceràmiques adaptada a les edats de tots els participants.

En aquesta ocasió, l’activitat versarà sobre un viatge per la inventiva i l’ús d’una tècnica artística poc habitual: el modelatge del fang. Les famílies posaran especial atenció durant la visita dinamitzada pel museu en els paisatges on es representen les construccions arquitectòniques, per després decidir i treballar en equip en la realització d’una peça escultòrica.

Les famílies que desitgen participar en el taller poden fer la reserva en el Museu del Taulell o a través del telèfon 964770873, fins a aconseguir el límit de places. El preu per realitzar l’activitat és de 3 euros per persona, sent gratuït per als menors de 4 anys, per a les persones amb alguna discapacitat i per als onders.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.