Onda celebra el Dia Internacional dels Museus amb una exposició conjunta i una visita guiada

  • La localitat aprofita aquesta celebració per inaugurar una exposició en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ i realitzar una ruta que tindrà un recorregut cultural sobre el paisatge fabril de la ciutat

En el Dia Internacional dels Museus, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha inaugurat l’exposició conjunta ‘Substància cremada’ i ‘Cultura, confitura… paisatges culturals’.

Ambdues exposicions, que romandran obertes al públic en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ fins al 5 de juny, s’han unit en un mateix espai perquè estan relacionades amb el paisatge cultural onder i ofereixen al mateix temps un interessant diàleg sobre la quietud i el moviment.

La mostra ‘Substancia cremada’ arreplega una col·lecció de fotografies de fàbriques antigues d’Onda de l’autora Milena Villalba, que transporta a l’assistent a un reportatge artístic i sensible, testimoni de les restes i últimes vestigis del paisatge cultural industrial de la ciutat. La quietud de les seves imatges contrasta amb el moviment de la mostra ‘Cultura, confitura… paisatges culturals’, una nova exposició temporal conseqüència d’un projecte educatiu i de col·laboració entre el Museu del Taulell i l’IES Serra d’Espadà. 300 alumnes d’arts plàstiques de primer a quart de l’ESO i de primer de Batxillerat exposen es seus propis treballs que evoquen diferents paisatges.

L’alcalde ha lloat la funció de la institució museística per “intentar despertar la consciència, individual i col·lectiva, sobre un passat i un paisatge, tan intrínsecament vinculat a les col·leccions del museu. Encara que resulta evident no podem deixar de mencionar que sense fàbriques de taulells, antigues i en ruïnes, no tindríem Museu del Taulell, nou i flamant. I sense persones que van treballar no tindríem taulellets que conservar, investigar ni mostrar”.

Visita guiada sobre el paisatge fabril d’Onda

L’alcalde ha recordat que s’ha organitzat una altra activitat amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Aquest dissabte, 21 de maig, el director del Museu del Taulell, Vicent Estall, realitzarà una visita guiada que tindrà un recorregut cultural sobre el paisatge fabril d’Onda. Totalment gratuïta i apta per a tots els públics, la ruta començarà a les 10 hores del matí  en l’exterior de la Fàbrica La Campaneta i finalitzarà sobre les 14 hores amb una visita a l’exposició de Milena Villalba en el Museu del Taulell.

Finalment, Huguet espera que amb aquestes exposicions i amb la ruta pels espais fabrils, “hàgem contribuït a la difusió i coneixement del nostre ric patrimoni i, sobretot, es genere  una major conscienciació sobre els mateixos”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.