L’equip de govern lamenta que PP, EU i Compromís paralitzen la ciutat

  • L’Ajuntament no podrà reforçar les partides de foment de l’ocupació, serveis socials, ni millora de barris, entre altres, després dels vots en contra d’aquests partits en el ultim Ple

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha denunciat que el Partit Popular, Compromís i Esquerra Unida han paralitzat la gestió del consistori en votar en contra ahir en el Ple a la incorporació de 1.876.332,83 euros del romanent de tresoreria al Pressupost de 2016.

120516 RP Alcalde de Onda, Ximo Huguet, concejala de Hacienda, Silvia Cerdà

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Hisenda, Silvia Cerdà, han recordat que l’equip de govern socialista tenia previst invertir els diners en partides de foment de l’ocupació, serveis socials i millora de barris. No obstant això, després de la negativa d’aquests tres partits polítics, el consistori no podrà reforçar la partida adscrita a la millora de barris, prevista amb 100.000 euros; tampoc podrà crear la Brigada Verda Municipal, amb la que pretenia lluitar contra la desocupació i mantenir neta la ciutat; ni podrà incrementar les partides de benestar social, en les que es contemplava la posada en marxa del servei d’una unitat de respir per a majors, o la creació d’una partida d’ajudes per a jóvens en risc d’exclusió social per fer esport. De la mateixa manera, tampoc es podrà dur a terme les propostes demandades pels veïns en els Pressupostos Participatius com la remodelació de la plaça de la Sinagoga o el projecte del corredor verd.

L’alcalde ha assenyalat que l’equip de govern havia inclòs a aquesta modificació les aportacions d’Onda Si Se Puede i Ciutadans. “Es tractaven de propostes viables, no com les del Partit Popular, que no s’ajustaven a la realitat”, ha destacat Huguet, qui ha lamentat que Esquerra Unida presentara les seves fora de termini i que Compromís no aportara cap.

Finalment, Huguet ha instat als partits de l’oposició a què expliquen als ciutadans “per què han paralitzat aquestes inversions tan necessàries per a Onda ” i no entén “com han pogut votar en contra d’aquestes propostes que havien sigut sol·licitades tant pels veïns del municipi, com per ells mateixos”. De la mateixa manera, ha assegurat que “no tira la tovallola” i manté l’esperança que tant Esquerra Unida com Compromís “reflexionen i es posen a treballar per   arribar a un consens que beneficie a tots els onders”.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.