L’equip de govern impulsa la inversió privada amb més obres i major impacte econòmic

  • La inversió total dels onders en obres majors augmenta en un 58%, de gener a abril, ascendit a quasi 1.750.000 euros enfront dels quasi 1.108.000 euros de 2015

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha donat a conèixer les dades de l’activitat i tramitacions gestionades per l’àrea d’Urbanisme en matèria de llicències d’obres majors en el primer quadrimestre que portem de 2016, segons els quals de gener a abril d’enguany el consistori ha expedit un total de 23 llicències.

La responsable d’urbanisme ha explicat que les llicències d’obra major han passat de 18 a 23 i ha subratllat que aquest augment d’activitat urbanística s’observa de forma molt significativa si es té en compte exclusivament la inversió total dels ciutadans. Concretament, s’ha constatat un augment del 58% de gener a abril, ascendit a quasi 1.750.000 euros, enfront dels quasi 1.108.000 euros de 2015.

Després de realitzar aquest balanç estadístic de l’evolució de la concessió de llicència d’obres majors en el municipi, Piquer ha destacat el repunt de l’activitat constructora i de rehabilitació, després que en els últims anys les dades determinaven una paralització del sector constructiu. Per a la regidora, “aquesta és una excel·lent notícia per al municipi, ja que no sols indica un augment de riquesa, si no també més ocupació per als onders”.

Piquer s’ha mostrat optimista per aquestes dades però no ha volgut llançar les campanes al vol i ha destacat que l’equip de govern continuarà treballant per a millorar aquestes xifres. “Fruit d’aquest treball és el bon ritme de sol·licituds registrades per a les ajudes a la rehabilitació que ofereix el consistori”, ha explicat la regidora d’Urbanisme, qui ha recordat el potent pla municipal posat en marxa en aquest exercici. “Amb les noves bases d’ajudes econòmiques per a la conservació i rehabilitació d’habitatges i edificis, els onders poden percebre fins a 5.000 euros per reformar el seu habitatge, sent subvencionable fins al 70% del pressupost”, ha assegurat Piquer, qui ha informat que “també s’han incrementat les quanties basant-se en les necessitats socials, com poden ser la condició de parat de llarga duració o la d’aquells amb rendes  més baixes”.

L’objectiu de l’actual equip de govern és, a més d’ajudar a les famílies del municipi, dinamitzar l’economia de les empreses d’Onda i ajudar a reactivar el sector de la construcció i altres sectors afins a ell. “Conscients que les Pimes i els empresaris autònoms locals han sigut i són motor principal de la nostra economia, l’equip de govern va posar en marxa un altre programa per afavorir la contractació d’aturats onders”, ha matisat Piquer. Per a això, l’Ajuntament destina ajudes directes de fins a 1.700 euros per a la seva  contractació, afavorint el màxim possible a aquells col·lectius que tenen més difícil inserir-se laboralment i fomentant l’ocupació estable mitjançant la contractació indefinida directa i la conversió de contractes temporals en indefinits.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.