L’alcalde proposa a la Generalitat convertir Onda en una base d’operacions forestal i d’emergències

  • Ximo Huguet es reuneix amb el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat de la Generalitat, José María Ángel, per a abordar, entre altres temes, la creació d’un protocol conjunt d’emergències, la formació dels voluntaris i policies d’Onda, així com la reivindicació de la concessió de les ajudes per als danys causats per les pluges de novembre

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mantingut avui una reunió amb José María Ángel, director general de l’Agència Valenciana de Seguretat de la Generalitat Valenciana, a la que també ha assistit la regidora de la Policia Local, Mari Carmen Aguilella.

Un dels objectius d’aquesta reunió era la de proposar al director general la possibilitat d’instal·lar un servei de brigada forestal i d’emergències en l’antic parc de bombers, de tal forma que Onda es convertira en una seu permanent que done obertura als distints pobles de la Serra d’Espadà. Huguet ha insistit en el fet que “en tota la comarca no hi ha un servei d’aquestes característiques i, atès que la instal·lació que ofereix l’Ajuntament no està operativa, Onda podria convertir-se fàcilment en base d’operacions”.

D’altra banda, Huguet ha sol·licitat la creació d’un ‘Protocol d’Actuació enfront d’Emergències’ conjunt entre les diverses poblacions veïnes, a fi d’agilitzar les actuacions que puguen succeir en un moment donat, com ara incendis o la cerca i rescat de persones desaparegudes.

Així mateix, l’alcalde ha reivindicat al director d’emergències de la Generalitat la concessió de la línia d’ajudes que pal·lie els danys causats per les intenses pluges del mes de novembre. En aquest sentit, li ha recordat que el temporal  es va traduir en el desbordament de rambles i barrancs, la conseqüent inundació de les avingudes Constitució, el bulevard Joan Fuster i carrer Moncofa,  l’afonament del sostre d’una casa en el carrer Granada, i en més de 150 incidències ateses per la Policia Local. Després de caure més de 130 litres per metre quadrat es van realitzar amb urgència labors de neteja i arreglament de les zones afectades. La Generalitat Valenciana va avaluar en el mes de gener els danys en camins i vies pecuàries afectats i ara Huguet ha tornat a sol·licitar a l’Administració Autonòmica que declare la zona  d’Onda com prioritària per a concedir aquestes ajudes.

En el transcurs de la reunió, la regidora de Policia de l’Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, ha abordat qüestions relatives a la formació. “Des de la regidoria s’està coordinant una sèrie d’actuacions conjuntes entre l’Ajuntament i l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) per a la formació del voluntariat d’Onda i de la Policia Local, aquesta última centrada especialment en la mediació veïnal”, ha explicat Aguilella.

Bous al carrer

Finalment, ambdós institucions han acordat realitzar una jornada sobre la seguretat dels ‘Bous al carrer’ que previsiblement se celebrarà en el mes de setembre. En aquest sentit, l’alcalde, membre de la Taula Consultiva de la FVMP, considera imprescindible que els aficionats coneguen la normativa vigent i les possible modificacions. “Estem treballant per a garantir una normativa que vetle per la seguretat en els festejos taurins i pel benestar animal”, ha conclòs l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.