L’Ajuntament d’Onda crea una ordenança per prevenir i combatre el mosquit tigre

  • Aquest document se suma a la campanya municipal que l’equip de govern va posar en marxa per controlar la propagació

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha anunciat que en el pròxim ple es debatrà per a la seva aprovació la nova Ordenança per a la prevenció i control del mosquit tigre en el terme municipal. Aquest document se suma a la campanya específica municipal que va activar l’equip de govern en el mes d’abril per   prevenir l’aparició de plagues. Amb aquest objectiu, l’Ordenança contempla aportar la informació, solucions i consells necessaris als ciutadans per  evitar la presència i expansió dels mosquits en el municipi i dotar a l’Ajuntament de les eines necessàries per  fer complir les mesures oportunes en aquells espais que puguen contenir aigües estancades.

Badenas ha assegurat que, d’entrar en vigor la nova ordenança, “comptaríem amb un instrument normatiu per poder actuar en terrenys de propietat privada, ja que és en aquests espais on hi ha un major risc de proliferació del mosquit tigre”. D’aquesta manera, els propietaris de terrenys, solars o objectes susceptibles de crear condicions de proliferació del mosquit tigre estan obligats a mantenir-los nets d’herbes, fems, runes i aigües estancades. Així mateix, l’ordenança indica que, en el cas que es considerara oportú realitzar tractaments amb productes biocides, s’utilitzaren els adequats sota supervisió tècnica i es duran a terme per personal autoritzat.

El tinent d’alcalde ha recordat que “el consistori està fent tot el que està en  la seva mà per a atallar aquest problema, establint mesures contínues, com ara la fumigació dels punts de mostreig en què es van detectar focus de proliferació de mosquit. Concretament, Badenas ha explicat que “l’Ajuntament ha aplicat en les últimes setmanes productes biològics respectuosos amb el medi ambient i s’ha aplicat un tractament adulticida en els focus trobats i també en diferents fàbriques abandonades, on es troben depòsits d’aigua estacada, i en tots els embornals del nucli urbà on l’Ajuntament té accés”.

Per a l’equip de govern és prioritari adoptar les mesures necessàries per garantir l’absència de mosquits amb l’arribada del bon temps i, amb aquest objectiu, l’Ajuntament contínua atacant d’arrel als mosquits en el municipi a l’espera de posar en marxa un pla elaborat per la Diputació de Castelló, amb la que el consistori treballa des de fa mesos.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.