La Policia Local participa en l’ambiciós projecte ‘DRUID’ de prevenció del consum de drogues en la conducció

  • La DGT confia a la Policia Local d’Onda la realització de controls amb l’objectiu de prevenir i conscienciar als ciutadans dels perills d’utilitzar aquestes substàncies quan es conduïx

La regidora de Policia de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha anunciat que la Policia Local ha participat en l’ambiciós projecte DRUID (Driving Under the Influence of Drugs, Alcohol and Mediques) de la Direcció General de Trànsit. La regidora ha explicat que la iniciativa nacional, impulsada per la Unió Europea i la Direcció General de Trànsit, contempla la realització de controls de drogues a conductors per realitzar un diagnòstic sobre l’efecte que produïxen  substàncies estupefaents en la seguretat viària del municipi.

140516 Concejalía Policía Local Ayuntamiento Onda

Aguilella ha explicat que “és motiu d’orgull que la DGT tinga en compte la labor que realitza el cos de la Policia Local del municipi a l’hora de desenvolupar al nostre país el projecte DRUID”. En aquest sentit, Aguilella ha subratllat que “des de l’Ajuntament agraïm a la DGT la confiança que mostra en la Policia Local i el fet d’haver triat a Onda, entre altres ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, Zaragoza o Sevilla, per ser base de controls d’aquest  important programa a nivell europeu”.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha mostrat la seva satisfacció per ser una de les ciutats triades per realitzar aquest  estudi epidemiològic, destinat a conèixer la freqüència del consum d’alcohol, drogues i medicaments entre els conductors espanyols. “Queda demostrat l’alt nivell de professionalització i formació de la Policia Local d’Onda”, ha remarcat Izquierdo, qui ha assegurat que “en el municipi comptem amb professionals molt formats en la matèria,  tant per a la prevenció com per al control de les substàncies estupefaents en la conducció”.

Finalment, Izquierdo ha explicat que “la intenció en cap moment és sancionar, sinó prevenir i conscienciar els ciutadans dels perills d’utilitzar aquestes substàncies quan es conduïx, a més de  conèixer la prevalença i evolució del consum de substàncies en els conductors i realitzar un perfil sociodemogràfic que permeta elaborar els plans de prevenció adequats”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.