La Policia Local interposa més de 30 sancions a amos de mascotes per no arreplegar excrements

  •  L’Ajuntament d’Onda consciencia sobre l’obligatorietat de complir l’ordenança i valora de forma positiva els primers resultats de la campanya “No sigues gos …i arreplega-la!…ell ho faria”


Des del mes de gener, agents de la Policia Local informen i consciencien als veïns d’Onda sobre la necessitat i obligatorietat d’arreplegar els excrements de les seves mascotes en via pública, parcs i jardins. Des de llavors, s’ha traslladat a 700 onders la campanya de concicienciación que porta per nom “No sigues gos …i arreplega-la!…ell ho faria”.

Ayuntamiento Onda, Gala y Agente Policía local

Amb aquesta iniciativa de l’equip de govern, l’Ajuntament pretén acabar amb un problema de comportament cívic que originaven la falta de decore i salubritat en algunes zones de la localitat. La regidora de la Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que, “malgrat que la majoria dels veïns del municipi té una conducta exemplar i responsable en relació a cura dels seus animals, aquesta era una de les queixes i reivindicacions que més ens han fet els ciutadans”. Per açò, ha afegit Aguilella, “no podíem mirar cap a un altre costat i ens vam posar a treballar per a posar solució a aquest problema a través d’una iniciativa que no és recaptatòria sinó informativa, però se sanciona si no es compleix l’ordenança”. En aquest sentit, la regidora de Policia ha informat que fins avui s’han interposat un total de 34 sancions, que oscil·len entre els 50 i 100 euros, relacionades amb aquesta campanya que s’ha desenvolupat en dues fases, “la informativa i la de vigilància i sanció”.
L’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha valorat positivament aquests primers resultats i ha agraït “la col·laboració per part d’aquells veïns que, tant de manera expressa com a través de les xarxes socials, han aportat informació relacionada i d’importància sobre aquells llocs on encara existeixen amos de mascotes que no respecten les normes de convivència bàsiques” i ha destacat que “s’han observat zones del municipi on s’ha hagut d’actuar amb més determinació, arribant fins i tot a destinar patrulles de paisà”.

Finalment, Izquierdo ha insistit que l’objectiu de la Policia Local d’Onda i de l’Ajuntament és “acabar amb aquesta problemàtica, que és una responsabilitat col·lectiva”, i ha assegurat que, “en tractar-se d’una campanya oberta, es continuarà de manera precisa amb el control d’aquest tipus de comportaments incívics i periòdicament es realitzaran noves programacions informatives destinades a pal·liar tot el possible aquest problema que generen uns pocs però que ens afecta a tots”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.