Huguet presenta el portal de Participació que donarà veu als veïns d’Onda

  • L’alcalde d’Onda anuncia la posada en marxa d’Onda participa, un nou canal de comunicació que se suma a altres campanyes de proximitat com ‘L’alcalde al barri’ o els ‘Pressupostos Participatius’

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació el portal web de Participació Ciutadana que pretén “donar veu als veïns”. L’equip de govern posa a disposició dels ciutadans un nou canal en què a més de preguntar a la ciutadania, aquests podran exposar les seves necessitats i propostes. “A partir d’ara, els onders podran donar la seva opinió en els temes que els preocupen, proposen idees per millorar les seves vides i decidir entre totes i tots les que es poden dur a terme”, ha destacat Huguet.

A través d’una finestra inserida a la pàgina web de l’Ajuntament o en http://participa.onda.es/,  el consistori desitja conèixer quina és la ciutat que volen els veïns i que formen part de la presa de decisions. Amb aquest objectiu, el consistori posa en marxa un nou projecte de participació i transparència perquè els ciutadans puguen decidir directament la política de la ciutat. Per a participar, els interessats han de registrar-se indicant les seves dades personals i, una vegada validada la inscripció, podran realitzar consultes i contestar a les preguntes municipals. A més de fer-ho sobre temes generals, els ciutadans que es registren poden dir des d’avui si creuen o no necessari crear una xarxa o circuit de carrils per a bicicleta en la localitat o aportar idees a l’avantprojecte d’Ordenança Municipal sobre el tanca i aprofitament de solars i terrenys.

060516 RP Alcalde de Onda Ximo Huguet Portal Participación

D’aquesta manera, Huguet compleix amb un dels seus compromisos de programa i amb un dels acords d’investidura que va realitzar amb Onda Sí Es Pot, Esquerra Unida i Compromís, “a més d’apropar l’administració local a la ciutadania i que formen part de la gestió municipal”. Per aquest motiu posa a disposició dels onders diversos canals de participació a través dels quals manifestar opinions, suggeriments, etc. Aquesta nova ferramenta s’emmarca dins de l’estratègia municipal del govern socialista amb què pretén fomentar la participació ciutadana. En aquesta línia, Huguet ha recordat que ‘Onda participa’ se suma a altres com ‘Els pressupostos Participatius’ o la campanya ‘L’alcalde al barri’, “amb la que l’equip de govern ha pogut conèixer i donar resposta a les necessitats dels ciutadans de forma més directa i efectiva”.

Finalment, l’alcalde d’Onda ha convidat a tots els onders a sumar-se a aquesta iniciativa ja que “tant les seves opinions com a reflexions resulten de gran valor com a indicadors de les preferències ciutadanes i permetran desenvolupar polítiques més properes a les necessitats reals d’Onda”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.