El Pla d’Impuls a la Rehabilitació d’Onda dóna oportunitats a 35 empreses

  • L’equip de govern liderat per Huguet millora les ajudes específiques d’aquesta convocatòria, amb una partida inicial de 250.000 euros ampliable si fos necessari


Les ajudes a l’habitatge que concedeix l’Ajuntament d’Onda estan permetent que s’incrementen les obres de rehabilitació i habitatges en el municipi, la qual cosa comporta un creixement de l’activitat econòmica. Així ho creu la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer, qui ha informat que el servei d’assessorament que ofereix el consistori “funciona a molt bon ritme i s’estan concedint ajudes incloses en el Pla Local de Rehabilitació d’Habitatges i Edificis municipals”.

Rueda de prensa Ayuntamiento Onda, alcalde Ximo Huguet y concejala urbanismo Marta Piquer

La regidora d’urbanisme ha explicat que l’Ajuntament ha concedit quatre noves ajudes corresponents a quatre habitatges, que s’han beneficiat de l’ampliació i millora de les subvencions incloses en el Pla que contempla ajudes econòmiques destinades a la millora de l’eficiència energètica, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’ús de ceràmica. “3 expedients més s’aprovaran la setmana vinent en la següent comissió i altres 4 estan en tràmit a l’espera de recepció de certificats de l’Agència Tributària i la Seguretat Social”, ha concretat Piquer, qui ha confirmat que “s’han subvencionat gairebé 30.000 euros en reformes que han donat ocupació a 35 empreses de diferents sectors, de les quals més del 70% són locals”.

Piquer ha recordat que l’actual equip de govern d’Onda, liderat per l’alcalde Ximo Huguet, ha millorat la quantia a percebre d’aquestes ajudes fins als 4.000 euros en habitatge individual i una ajuda màxima de 5.000 euros per a reformes en edificis plurifamiliares o residencials respecte a les bases de l’anterior equip de govern. Les subvencions previstes per a aquesta convocatòria tenen un pressupost inicial de 250.000 euros, que es podria ampliar si fos necessari, i l’import mínim a l’efecte d’optar a la subvenció és per a habitatges individuals d’1.200 euros i de 2.000 per a la resta.

Així mateix, Piquer ha informat que només el dimecres passat es van atendre 8 visites, que estan a l’espera de disposar només de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici per continuar amb els expedients corresponents. Segons la regidora, “disposar d’aquest informe ha permès conèixer i corregir algunes patologies en immobles, al temps que es concedeix el Certificat d’Eficiència Energètica, imprescindible per sol·licitar l’ajuda”.

Subvencions compatibles

La regidora d’Urbanisme ha destacat que “un dels objectius d’aquest Ajuntament és ajudar a un sector clau per a la recuperació econòmica com és el cas de la construcció i pretenem aconseguir-ho amb aquestes subvencions que són compatibles amb les d’altres administracions”. La Conselleria ha publicat ja les ajudes de 2016 per al foment de la rehabilitació de l’edificació, les del lloguer de l’habitatge i per al suport a la implantació de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici. Les ajudes es tramiten i gestionen des de Conselleria, per la qual cosa la documentació s’ha de presentar en la pròpia Administració Autonòmica o, a Onda, en la OFISAM. No obstant això, Piquer ha informat que “l’Ajuntament serveix com a corretja d’enllaç amb la Generalitat, i des de l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis atenen cridades i visites per informar i resoldre dubtes quant a documentació que cal presentar, beneficiaris, requisits, etc., de manera que els interessats eviten haver d’anar a Castelló”. Finalment, ha dit que són molts els veïns del municipi que han trasllat el seu malestar al consistori per no poder optar a les ajudes de la Diputació de Castelló, per la qual cosa Piquer ha reiterat de nou al president Moliner que rectifiqui les bases i la convocatòria del Pla de Rehabilitació i Conservació d’Habitatges 2016 amb l’objectiu que no exclogui d’aquesta subvenció a Onda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.