Del 10 al 12 de juny, Onda representa la ciutat de les 3 Cultures per atraure turisme cultural

  • La ciutat proposa un festival en el qual es rendirà homenatge a Ramón Llull i es posarà en valor els espais en els quals van conviure sefardies, musulmans i cristians a través de concerts, tallers, teatre o jocs del món

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha presentat aquest matí, en el barri de la Moreria, unes jornades amb les quals el consistori pretén atraure a un turisme diferent i posar en valor els espais en els quals van conviure sefardies, musulmans i cristians durant segles.

El cap de setmana del 10 al 12 de juny el centre històric i el castell seran els principals escenaris del festival ‘3 Cultures’, una nova proposta la qual a més el consistori rendirà homenatge a Ramón Llull en el setè centenari de la seva mort. Concretament, el divendres arrancarà el festival amb una xarrada, a les 19 hores a sala La Cassola, ‘Ramón Llul i la trobada entre cultures: entre l’Edat Mitjana i el segle XXI’.

L’Ajuntament desenvolupa una nova línia de turisme cultural amb l’objectiu d’atraure a Onda a un públic que vinga de la resta de la província a conèixer la ciutat a través d’aquest festival”, ha explicat Huguet, qui opina que “s’ofereix una oferta que uneix un ric patrimoni històric-cultural i gastronomia”. La Regidoria de Turisme ha previst la finalització dels concerts, tallers, actuacions de teatre, cine o jocs del món, a l’hora de menjar o de sopar amb l’objectiu que els visitants es queden a la ciutat a conèixer la gastronomia típica d’aquestes 3 cultures. “Hosturionda col·labora en aquestes jornades i diversos restaurants d’Onda proposen menús especials a 20 euros”, ha explicat la tècnic municipal que ha assistit a la presentació, Rosana Capilla.

D’aquesta iniciativa, que pretén garantir una oferta cultural de qualitat tant per a onders com per a visitants, destaca la ruta nocturna sota els estels que s’iniciarà al castell i enllaçarà amb un concert de música sefardita, a la Plaça de la Sinagoga el divendres 10. Per a assistir cal inscriure’s prèviament en Tourist Info (964602855) perquè les places són limitades.

De l’intens programa cultural destaquen altres dos concerts que se celebraran durant el cap de setmana en diferents punts enclavaments d’Onda. Concretament, el dissabte hi ha una actuació de música àrab en el carrer San Vicente, al barri de la Moreria, a les 20.00 hores; i el diumenge, a les 12.30 hores, al Museu Arqueològic del castell, es realitzarà un concert de música medieval.

Pensat en un publique familiar, el municipi proposa dues sessions de cine, a la Sala de la Cultura, el divendres 10, amb les projeccions del llargmetratge ‘El último sefardí’ i el curtmetratge ‘El viaje de Said’. També, la plaça de l’Almodí albergarà tant dissabte com diumenge, de 11.00 a 14.00 hores, els ‘Jocs del món’ i es podrà gaudir de contacontes a la plaça de San Cristobal el dissabte a les 12.30 hores i el diumenge a les 11.15 hores.

El festival conclourà amb la representació de l’obra de teatre ‘Maimollés, el pensador hebreu’, a les 19.30 hores a la plaça del Raval de Sant Josep.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.