L’Ajuntament d’Onda aprova la introducció de clàusules socials en els contractes públics

  • L’equip de govern d’Huguet pretén impulsar la igualtat entre dones i hòmens, afavorir la sostenibilitat mediambiental i garantir la generació d’ocupació com una ferramenta d’inclusió social

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament ha aprovat la introducció de clàusules socials en els plecs de condicions per als contractes públics amb la finalitat de “impulsar la igualtat entre dones i homes, afavorir la sostenibilitat mediambiental i garantir la generació d’ocupació com una eina d’inclusió social”.

300516 RP Alcalde Onda Ximo Huguet sobre Cláusulas Sociales

Així ho ha assenyalat avui dilluns l’alcalde, en una roda de premsa en la qual ha explicat que “aquestes clàusules socials s’han elaborat des del departament de contractació i formen part d’un document obert, que podrà actualitzar-se conforme avancen també les revisions jurídiques”. Així mateix, ha destacat que “la inclusió d’aquestes clàusules permetrà una contractació rigorosa, jurídicament segura i el més àgil possible”.

Segons ha informat Huguet, existeixen tres modalitats de clàusules. En primer lloc, sobre criteris d’admissió a l’hora d’admetre propostes d’ofertes del contracte públic. En segon lloc, criteris de valoració per la qual s’avaluen una sèrie de preferències socials o mediambientals en els plecs administratius. Per exemple, es valorarà la creació d’ocupació per a persones amb dificultat d’accedir al mercat laboral, també la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens o la qualitat en l’ocupació, que es puntuarà fins a un màxim del 5% més. En un tercer punt, s’inclouen un tipus de criteris que valoren el compromís de l’empresa adjudicatària en l’emplene del contracte. Per exemple, que l’empresa que compte amb més de 50 treballadors en la seva plantilla, acredite almenys un 2% de persones emprades amb discapacitat igual o superior al 33%. Un altre exemple inclòs s’emmarca dins de l’estabilitat laboral. “L’empresa es compromet a executar el contracte amb un percentatge de plantilla indefinida que es fixarà entre el 40 i el 80%”, ha puntualitzat Huguet, qui ha explicat que “en aquells contractes susceptibles d’incorporar en la seva prestació productes de comerç just també s’ha creat un criteri mediambiental”.

L’alcalde ha assegurat que “Onda no podia estar al marge de ser una administració socialment responsable, per la qual cosa des de l’Ajuntament s’ha treballat per a introduir aquestes clàusules socials en els contractes públics”, complint així amb un dels seus compromisos del programa de govern i amb un dels acords d’investidura que va realitzar amb Onda Sí Se Puede, Esquerra Unida i Compromís.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.