L’Ajuntament d’Onda amplia la unitat ciclista de la Policia Local

  • L’equip de govern reforça la patrulla permanent ciclista després dels bons resultats obtinguts en els seus primers mesos de funcionament

 

La tinent d’alcalde de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha anunciat aquest matí que s’ha ampliat la unitat ciclista que es va posar en marxa el passat mes de juliol. “Un total de tres agents patrullen amb bicicleta les zones del municipi que són de difícil accés per als vehicles policials”, ha informat Aguilella, qui ha valorat de forma “molt positiva els primers mesos de funcionament d’aquest servei modern i econòmic amb el que l’equip de govern ha optimitzat els recursos humans disponibles de la plantilla, alhora que ha reforçat l’atenció al ciutadà”.

Amb la incorporació d’un agent més, l’Ajuntament aposta per aquesta fórmula de patrullar els carrers d’Onda a través d’un transport de mobilitat sostenible, sa i respectuós amb el medi ambient. La tinent d’alcalde de Policia Local ha explicat que “el baix cost d’aquest servei, la gran acceptació per part de la ciutadania i els resultats tan satisfactoris que s’han obtingut”, han sigut els motius principals pels que s’ha ampliat el nombre d’efectius.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat que “la incorporació d’aquesta patrulla en el municipi ha repercutit de manera directa en les intervencions policials, sent els desplaçaments més ràpids, gràcies també a la bona preparació dels agents que componen la unitat”. En aquest sentit, Izquierdo ha destacat que “des de la Direcció de la Policia s’ha buscat que la unitat estiguera formada per agents preparats físicament, molt propers i amb una sensibilitat particular, amb l’objectiu d’obtenir una sèrie d’avantatges que pogueren generar una unitat més pròxima i accessible al ciutadà”.

Per a realitzar el seu treball, aquests tres agents utilitzen unes bicicletes adquirides en una botiga local, adaptades a un terreny concret que demandava més presència de seguretat. Segons els informes de la Policia Local, la unitat ciclista ha millorat el control de la seguretat ciutadana, sobretot en parcs, jardins i zones de vianants del Casc Històric, el barri del Castell  o l’avinguda Serra Espadà i adjacents, la qual compta amb un carril bici que travessa tot aquest vial.

La patrulla de la Unitat de Policia Ciclista presta servei de forma permanent a Onda i  l’equip de govern, que treballa per a continuar millorant, no descarta la seva ampliació en un futur en pro de la seguretat i benestar de la ciutadania.

 

 

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.