L’Ajuntament crea el Portal del Proveïdor i avança en transparència a la web municipal

  • L’equip de govern socialista liderat per l’alcalde Ximo Huguet posa en marxa una base de dades de proveïdors i publica els contractes menors en onda.es

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament ha posat en marxa el ‘Portal del Proveïdor’ amb l’objectiu de crear una base de dades que incloga informació referent a totes aquelles empreses i autònoms que vulguin prestar els seus serveis al consistori.

Tal com ha explicat Huguet, aquesta proposta de Compromís que va ser acceptada per tots els grups polítics en sessió plenària, s’ha materialitzat en forma de formulari en www.onda.es (http://ajuntament.onda.es/web/sede-electronica/portal-proveedor). Una vegada emplenat i enviat el formulari, les empreses i autònoms formaran part del registre municipal de tal forma que tots els departaments de l’Ajuntament seran coneixedors d’aquesta informació i podran sol·licitar un pressupost o un servei de forma més àgil i ràpida. Al mateix temps, es dóna la possibilitat a totes les empreses de tenir les mateixes oportunitats i que no siga el desconeixement de l’administració el motiu pel qual es descarti treballar amb elles.

Avançant en transparència

“Per al nou equip govern de l’Ajuntament d’Onda la transparència no és una opció que podem triar o no, és una obligació d’un representant públic”, ha afirmat Huguet. Per aquest motiu, ha donat un pas més en transparència en matèria de contractació. A més de publicar les factures que s’aproven setmanalment en la Junta de Govern, ara els ciutadans també poden consultar els contractes menors en el ‘Perfil del Contractant’ de la Web municipal. En aquests moments ja és pública la relació de contractes dels anys 2014 i 2015 i de forma trimestral se n’aniran actualitzant. “D’esta manera, les factures i la contractació han deixat de ser un tema tabú i ara els onders poden saber en què es gasta els diners l’Administració local”, ha assegurat l’alcalde d’Onda.

Finalment, Ximo Huguet ha informat que des de la Comissió Especial de Transparència s’està treballant junt amb la resta de partits polítics que conformen l’Ajuntament en la creació de l’Ordenança Municipal de Transparència. En aquests moments els grups Onda Sí Se Puede  (OSSP) i PSPV d’Onda han presentat unes propostes perquè s’afegeixin a l’esborrany d’ordenança de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que estan utilitzant com a base. Finalment, l’alcalde ha assenyalat que abans de la seva aprovació en comissió també se sotmetrà a un procés de participació perquè qualsevol veí que vulga incorporar alguna proposta puga fer-ho.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.