Onda presenta el pla d’obres per millorar els barris a través dels POIS i fons propis

  • L’alcalde Ximo Huguet anuncia les inversions municipals que facilitaran la vida diària dels veïns del Monteblanco, Racholar de Matilda, Apeadero de Betxí, el Castillo, el Tosalet i Artesa

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Marta Piquer, ha anunciat aquest matí davant els mitjans de comunicació el pla d’obres que l’Ajuntament durà a terme enguany per millorar els barris.

050416 Rueda de prensa Plan de obras Ayuntamiento Onda, alcalde Ximo Huguet y concejala urbanismo Marta Piquer

Huguet ha insistit en el fet que l’actual equip de govern aposta per aquelles inversions que contribuïsquen clarament a facilitar la vida diària de les persones, trencant així amb la política del govern popular, “que feia obres no prioritàries, com les reformes del Raval o El Pla”. En aquesta línia, l’alcalde ha posat sobre la taula les 6 actuacions que el consistori ha planificat encaminades a xicotetes obres, encara que ha matisat que no descarta realitzar més actuacions enguany, “depenent del pressupost municipal i de les necessitats dels veïns”.

“Amb aquestes obres, l’equip de govern dóna resposta a la demanda veïnal i posa de manifest el treball constant que hem realitzat a peu de carrer”, ha dit Huguet, qui ha assenyalat que “aquestes actuacions són fruit de les peticions que els onders ens han traslladat en les reunions que hem mantingut amb ells durant la campanya participativa  ‘L’alcalde al barri” .

Per l’origen del seu finançament, l’alcalde d’Onda ha explicat que algunes d’aquestes obres es realitzaran amb mitjans propis i altres seran cofinançades amb els Plans d’Obra i Serveis (POIS). En aquest sentit, Huguet ha recordat la rectificació de  la Diputació, “que després de la pressió que vam fer molts alcaldes ha possibilitat que poblacions com Onda, de més de 20.000 habitants, puguen optar a part d’aquestes ajudes en llocs disseminats”.

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme Marta Piquer s’ha referit a la part tècnica de cadascuna de les obres. Concretament, l’equip de govern invertirà en aquest exercici més de 200 mil euros en els barris del municipi, dels quals espera que 30.000 provinguen de la   Diputació. Amb aquesta ajuda provincial, Piquer ha explicat que l’Ajuntament pretén urbanitzar el Racholar de Matilda, l’Apeadero de Betxí i la zona del barri del Monteblanco que discorre entre el carrer Sant Gregori i adjacents. Per a la regidora d’urbanisme “és   necessari actuar en aquestes zones disseminades, ja que estaven totalment oblidades per l’anterior equip de govern i presenten deficiències, sobretot, de manteniment, sanejament o asfaltat”.

A través de la partida de millora de barris, l’equip de govern actuarà en el barri del Tossalet adequant les voreres; urbanitzarà el barri del Castell, mitjançant la substitució d’una canonada de sanejament o la pavimentació de distintes voreres; i adequarà la zona verda d’Artesa situada en la part alta de la carretera, canviant el mobiliari urbà, millorant el jardí i instal·lant jocs infantils.

Treball constant

Finalment, l’alcalde d’Onda ha assenyalat que la Regidoria d’urbanisme “treballa amb serietat i rigor” per aconseguir que “Onda torne a ser una ciutat habitable, dinàmica i sostenible, a través d’inversions que aconseguisquen al mateix temps un rendiment social i apostant per les empreses locals”, i torna a demostrar que compleix amb el compromís adquirit amb la ciutadania, que sol·licitava més atenció en els barris.

Mitjançant un treball constant, Huguet ha recordat algunes de les actuacions que ja s’han materialitzat, com l’eliminació dels passos subterranis de l’avinguda Montendre o la remodelació de la plaça 8 de març que inaugurarà el seu Work Out el pròxim 23 d’abril; o algunes que estan a punt de començar, com l’execució de la intervenció arqueològica en el Camí Castelló amb motiu de la remodelació del carrer.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.