Onda uneix esport i “Producte Local Km0” en la II Challenge XCMaratón

  • Cada biker que participe l’1 de maig en aquesta prova donarà amb la seva inscripció 1 euro a una ONG local i rebrà una bossa esportiva amb productes elaborats sota el segell de qualitat cent per cent autòcton

Arriba a Onda el proper 1 de maig la II Challenge XCMaratón Diputació Castelló després de passar per la Vall d’Alba. Serà la segona de les cinc marxes cicloturistes de gran fons que sens dubte ompliran les expectatives dels més intrèpids. L’alcalde d’Onda i president del Consorci del Pacte Territorial per l’Ocupació, Ximo Huguet, ha presentat junt amb el regidor d’esports de l’Ajuntament, Francisco Chalmeta, aquesta prova que uneix esport, solidaritat i promoció de la ciutat. En l’acte de presentació d’aquest matí també ha estat present com a organitzador de la prova el president del Club Sepelaco i gerent de Bicicletes Cabedo, José Cabedo; i el tècnic del Pacte per l’Ocupació en representació dels productes de proximitat de la marca “Producte Local-Kilometro 0”, Gerardo Chiva.

250416 RP Challenge XCMaratón Ayuntamiento Onda

Després de la gran acollida de la primera edició, per a aquest nou curs s’esperen 300 bikers disposats a recórrer uns 75 quilòmetres en modalitat de ral·li xcm. Xavi Borràs, Óscar Juárez o Pau Marzà són algunes de les grans figures que han confirmat la seva presència en aquesta prova que, a més d’entrega, sacrifici i superació, tindrà un vessant solidari. Cada participant donarà un euro de la seva inscripció al ‘Programa d’acompanyament a famílies monoparentals en situació de vulnerabilitat social’, que ofereix la ONG Quisqueya.

Amb aquesta prova esportiva, l’equip de govern també busca impulsar turísticament Onda. A través d’una acció conjunta entre l’Ajuntament i el Consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica, es promocionaran els productes de proximitat del projecte ‘Producte Local Km0’. A cada inscrit se li entregarà una bossa esportiva que inclourà una cervesa, un flascó de melmelada i un altre de paté artesanals amb l’objectiu de donar a conèixer tant els productes locals com les 180 empreses i entitats elaboradores que disposen de productes elaborats davall el segell de qualitat cent per cent autòcton. Huguet ha animat als altres 20 ajuntaments que formen part del Consorci a realitzar aquest tipus d’accions dins de les proves esportives que organitzen els seus respectius municipis.  D’aquesta manera, l’equip de govern continua realitzant accions que convertisquen el municipi en una ciutat saludable, sumant components de solidaritat i promoció de la marca Onda com a ciutat turística.

El dia anterior, al voltant de 80 xiquets federats de diferents poblacions, d’entre 6 i 14 anys, competiran en la modalitat de BTT que s’englobarà en la lliga provincial de Castelló.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.