Onda se suma per primera vegada al festival de gènere negre castellonenc

  • Onda  es convertirà per primera vegada en seu del festival CastellóNegre oferint als onders amants del gènere negre múltiples activitats de totes les arts.

     La programació en seu ondera s’estendrà des del dimarts 3 de maig i es prolongarà fins al diumenge 15 de maig amb activitats d’art cine, música, lectura per a jóvens i la presentació de l’última novel·la de l’escriptor aragonès i padrí de CastellóNegre, Juan Bolea.

     Pablo Sebastià, director del cicle ha assenyalat que “és una gran alegria que CastellóNegre s’obri encara més a la província. Sabem que hi ha addictes al gènere en tots els municipis, i ens ho demostren any a any acudint des de tots els punts de la província. Però el més interessant és poder portar a les seves cases, pràcticament el festival. El fet de que Onda, que té una important programació cultural, s’incloga en el festival és una gran notícia per als onders que podran gaudir  gratuïtament de tota la programació”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Encarna Ribes, ha manifestat que “els onders reben amb inquietud aquest festival que permetrà portar fins a Onda a algunes de les estreles del cine espanyol més famoses del moment, com Juanjo Arterós, Blanca Estepa o Jesús Olmedo. Però a més, podrem compartir uns moments molt valuosos amb el director Antonio del Real”.

Ribes ha afegit que “a més hem volgut comptar també amb una acció dirigida al foment de la cultura amb la lectura d’una obra que està apegant fort entre el públic més jove com és El Somriure de les Iguanes, la narrativa del qual amb un cert grau d’humor i sarcasme, introdueix de manera divertida als jóvens en la literatura de gènere negre”.

 

JUAN BOLEA A ONDA NEGRA

     La programació d’Onda Negra comptarà amb la presència de Juan Bolea el 12 de maig a les 18:00 hores, a la Casa de la Cultura. Tira presentarà la seva última publicació “La síndrome de Jerusalem”. La novel·la compte com el detectiu Florián Falomir és contractat per esclarir el robatori d’una talla de la verge que aparentment no té cap valor especial. No obstant això l’investigador no pot imaginar fins a quin punt es van a complicar les coses. Es tracta d’una novel·la d’intriga plena de sorpreses i girs inesperats en què no falten els tocs d’humor “blanc i negre” i un final extraordinari, a l’altura de l’originalitat de l’argument.

     Juan Bolea és escriptor i periodista. La seva obra ha sigut editada en més d’una vintena de països i està en possessió de nombrosos premis i reconeixements. Està considerat com un dels escriptors espanyols que ha renovat la novel·la d’intriga.

PABLO SEBASTIÀ I EL SEU SOMRIURE DE LES IGUANES

     D’altra banda, li un altre atractiu de la programació d’Onda Negra serà la lectura de l’última novel·la de Pablo Sebastià als jóvens dels dos instituts onders. “És increïble el gir que els lectors poden trobar en una novel·la. El somriure de les Iguanes ha triomfat entre el públic més jove amb el que s’ha convertit en un recurs excel·lent per a introduir als adolescents en la novel·la negra d’una manera fàcil”, ha dit Sebastià.

     A més, Onda Negra comptarà amb l’exposició d’art negre en la qual exposaran els artistes Sara Grifo, Marta Ribes, Jorge Julve, Alejandro Mañas, Ana Vernia, Chezlalà Art, José Miguel Alguer, Jokin Vasco i Jordi Pitarch.

cultur

PROGRAMACIÓ ONDA NEGRA

 

DIMARTS 3 DE MAIG

 

9:00H. “LECTURA PER A JÓVENS”, PRESENTACIÓ LITERÀRIA DEL “somriure de les iguanes” pel seu autor, Pablo Sebastià.

A L’IES SECCIÓ.

11H. “LECTURA PER A JÓVENS”, PRESENTACIÓ LITERÀRIA DEL “somriure de les iguanes” pel seu autor, Pablo Sebastià.

A L’IES SERRA ESPADÀ.

DIMECRES 4 DE MAIG

 

19H. INAUGURACIÓ D’EXPOSICIÓ D’ART DE GÈNERE NEGRE DELS ARTISTES: Sara Grifo, Marta Ribes, Jorge Julve, Alejandro Mañas, Ana Vernia, Chezlalà Art, José Miguel Alguer, Jokin Vasco i Jordi Pitarch.

A LA SALA D’EXPOSICIONS DE LA CASA DE LA CULTURA.

DIJOUS 5 DE MAIG

 

22:30H. PROJECCIÓ GRATUÏTA DE LA PEL·LÍCULA ”Sense identitat”

A LA SALA LA CASSOLA (CASA DE LA CULTURA).

DIVENDRES 6 DE MAIG

 

20H. ESTORA ROJA I PHOTOCALL AMB Blanca Jara, Juanjo Artero y Jesús Olmedo I PROJECCIÓ  DE LA PEL·LÍCULA “El clau d’or”.

A LA SALA LA CASSOLA (CASA DE LA CULTURA).

(EL PHOTOCALL I ESTORA ROJA ESTARÀ EN EL HALL DEL TEATRE MÒNACO).

DISSABTE 7 DE MAIG

 

22:30H. PROJECCIÓ GRATUÏTA DE LA PEL·LÍCULA “El desconegut”

A LA SALA LA CASSOLA

DIJOUS 12 DE MAIG

 

18H. PRESENTACIÓ LITERÀRIA d’la “síndrome de Jerusalem” pel seu autor Juan Bolea

A LA BIBLIOTECA DE LA CASA DE LA CULTURA.

 

20H CONCERT NEGRE AMB SOL GONZÁLEZ

EN LA PLAÇA DE LA FONT DE DINS

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.