Onda forma a 16 aspirants a voluntaris de Protecció Civil de tota la província

  • A través d’un curs de 40 hores de l’IVASPE els aspirants reben formació per a ingressar en les distintes agrupacions

Un total de 16 aspirants a voluntaris de Protecció Civil de la província de Castelló,  un d’ells onder, han participat en el Curs de Formació Bàsica de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, impartit a Onda per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) amb l’objectiu de facilitar a totes aquelles persones que volen formar part del cos de voluntaris d’aquest servei d’emergències la formació necessària per ingressar en les agrupacions de la província.

El curs ha comptat amb 40 hores de classes teòriques i pràctiques desenvolupades a la seu local dels Voluntaris de Protecció Civil. En les diferents sessions, els aspirants han rebut formació en prevenció i intervenció en emergències, comunicacions, primers auxilis, normativa aplicable a les seves funcions, plans d’emergència, busca i localització de persones desaparegudes, organització interna de l’agrupació, així com actuació en incendis i accidents amb mercaderies perilloses.

Aquesta vesprada ha culminat el curs amb un simulacre d’un accident amb 5 víctimes i vehicles en el qual els voluntaris interpreten una possible situació real en la qual han d’estabilitzar a aquells pacients que ho requerisquen per al seu trasllat.

Per a l’equip de govern és molt gratificant que s’utilitzen les instal·lacions municipals per  impartir cursos i més en aquest cas en concret ja que la formació dels voluntaris de Protecció Civil no sols beneficia els aspirants, que aprenen la metodologia precisa per poder actuar davant de qualsevol situació, si no que també redunda en benefici de tota la societat.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.