L’alcalde demana a la Diputació que incloga a Onda en el Pla de Rehabilitació d’Habitatges 2016

  • L’equip de govern socialista liderat per Ximo Huguet exigeix a la institució provincial que canvie les bases perquè Onda no s’excloga per ser un municipi de més de 20.000 habitants

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha reiterat novament a la Diputació de Castelló que  rectifique les bases i la convocatòria del Pla de Rehabilitació i Conservació d’Habitatges 2016 amb l’objectiu que no excloga d’aquesta subvenció al municipi.

210416 Alcalde de Onda, Ximo Huguet

L’equip de govern socialista lamenta que la institució provincial hagi deixat fora d’aquestes ajudes a Onda per ser un municipi major de 20.000 habitants. Un criteri “partidista” que l’alcalde va recriminar en l’última sessió plenària al diputat provincial Salvador Aguilella. Huguet no entén com Aguilella, “sent el diputat que gestiona aquestes ajudes, permet que el seu poble quede exclòs i no exigisca que es modifiquen les bases perquè Onda puga optar en igualtat de condicions a aquestes ajudes”. Així mateix, espera que “la Diputació rectifique en pro de millorar la situació de tots els que habitem en aquesta província i no sols es recorde de nosaltres per pagar”.

De modificar-se les bases, l’alcalde ha assegurat que “els onders podrien optar a una major quantitat econòmica per rehabilitar els seus habitatges, ja que les ajudes que l’Ajuntament ofereix són compatibles amb les d’altres administracions”. En aquest sentit, Huguet ha recordat el potent pla que ha impulsat el consistori per reactivar el sector de la construcció, el sector ceràmic i que serà motor per a la creació d’ocupació en la ciutat. El Pla Local de Rehabilitació d’Habitatges i Edificis municipal contempla ajudes econòmiques  destinades a la millora de l’eficiència energètica, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’ús de ceràmica. Respecte a les noves ajudes a l’habitatge, l’Ajuntament d’Onda ha millorat la quantia a percebre fins als 4.000 euros en habitatge individual i una ajuda màxima de 5.000 euros per a reformes en edificis plurifamiliars o residencials respecte a les bases de l’anterior equip de govern. El pressupost mínim per poder optar a aquestes ajudes és de 1.200 euros per a habitatge individual i 2.000 euros per a edificis plurifamiliars o residencials. “Les subvencions previstes per a aquesta convocatòria tenen un pressupost inicial de 250.000 euros, que es podria ampliar si fóra necessari”, ha assenyalat l’alcalde Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.