L’Ajuntament paga el 85% de les ajudes de Xarxa Llibres i sol·licita millora en centres educatius

  • L’alcalde anuncia que el consistori ha abonat 40.016,18 euros de les ajudes i visita el col·legi Miralcamp junt amb el cap de servei de la Direcció Territorial d’Educació, María José Palmer, per tractar de resoldre les deficiències que presenta el col·legi

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament ja ha abonat el 85% de les ajudes del programa Xarxa Llibres. “Ja s’han abonat 40.016,18 euros corresponents a 1.360 ajudes”, ha confirmat Huguet, qui ha valorat de forma molt positiva la gran acollida que ha tingut entre els veïns d’Onda aquesta ajuda finançada per la Generalitat, Diputació i l’Ajuntament.

L’alcalde espera que les 240 ajudes pendents per validar, corresponents a sol·licituds incompletes o que presenten algun tipus d’error, es tramiten en les properes setmanes. D’aquesta manera, l’Ajuntament haurà completat en pocs mesos tota la tramitació necessària per abonar les 1.600 sol·licituds d’ajudes presentades dins del programa Xarxa Llibres a Onda.

Per a Huguet, aquestes ajudes que pretenen la gratuïtat dels llibres de text en els alumnes de Primària i Secundària, “són una mostra més de la ferma posició d’aquest Ajuntament i del govern valencià cap a una educació pública i de qualitat”.

Busquen solucions a les deficiències del Miralcamp

Per a l’alcalde d’Onda  “l’educació és el principal recurs social que tenim per treballar per la igualtat social i aquest equip de govern considera prioritari que les famílies tinguen no sols accés als llibres de text gratuïts, si no també que els xiquets i xiquetes estudien en unes instal·lacions de qualitat”.

Amb aquest objectiu, l’alcalde  ha visitat el col·legi públic Miralcamp, junt amb la regidora d’educació de l’Ajuntament, Encarna Ribes, i el cap de servei de la Direcció Territorial d’Educació, María José Palmer. Durant la visita aquest matí, la directora del centre i el cap d’estudis els han mostrat el mal estat d’unes instal·lacions que van ser construïdes fa només sis anys. El principal problema, confirma Huguet, ho presenta dos dels patis del centre en què solen jugar els xiquets d’Educació Infantil i Primària. “La sorra d’aquests patis s’escampa per tot el centre”, ha lamentat l’alcalde, qui ha comprovat ‘in situ’ com “les escales i el hall pròxim a la zona estaven totalment bruts i poden suposar un perill per als més menuts”

Finalment, Huguet ha explicat que ha sol·licitat per escrit, tant al secretari autonòmic de la Conselleria d’Educació, Miguel Soler, com a la Direcció Territorial, que resolguen aquesta problemàtica o, almenys, atorguen les competències necessàries a l’Ajuntament perquè prompte els més menuts d’Onda puguen gaudir d’unes infraestructures en condicions”. Finalment, l’alcalde ha anunciat que al maig té prevista una reunió amb Soler per tractar aquest i altres assumptes educatius.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.