L’Ajuntament d’Onda sol·licita a la UJI la redacció d’un Pla Estratègic de Turisme

  • L’equip de govern liderat per Huguet pretén actualitzar el pla de 2006 per a buscar fórmules de dinamització i oportunitats en Onda, adaptar-se a la realitat del municipi i donar resposta als canvis generats de l’oferta i demanda del sector

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha explicat que s’ha encarregat un Pla Estratègic de Turisme a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló per buscar fórmules de dinamització i oportunitats a Onda. D’aquesta manera, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet sol·licita la redacció d’aquest pla que servirà per traçar el camí que s’ha de seguir i les diferents accions que des de l’àrea de Turisme es duran a terme en un futur més o menys a curt termini.

Badenas ha informat que, fins a la data, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Onda utilitzava com guia de treball un pla elaborat en 2006. “No obstant això, considerem que en aquest  moments hem de realitzar un nou adaptat a la realitat del nostre municipi en 2016 i capaç de donar resposta als canvis generats en l’oferta i demanda del sector”, ha destacat el tinent d’alcalde. “És la nostra obligació potenciar i accelerar el creixement turístic d’una ciutat com la nostra, amb tanta varietat d’atractius per al turisme cultural, familiar i de naturalesa”, ha  assenyalat Badenas, qui s’ha mostrat confiat a aconseguir-ho.

Per al finançament d’aquest pla, l’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat subvenció a la Diputació Provincial, en el marc de la convocatòria d’ajudes a l’elaboració de plans estratègics de municipis de la província de Castelló. Així mateix, Badenas ha recordat que l’Ajuntament també va sol·licitar en el mes de març, a l’Agència València del Turisme, diferents subvencions que aniran dirigides a la conservació del patrimoni local, impulsar el turisme sostenible, millorar la senyalització turística i promocionar activitats i esdeveniments culturals. Tot això són accions que, segons Badenas, “demostren l’aposta clara d’aquest equip de govern de posar en valor el ric patrimoni que té Onda i trencar amb la paràlisi de l’anterior equip de govern que, a més de no preocupar-se per actualitzar un pla que es trobava desfasat, era incapaç d’aconseguir finançament extern”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.