L’Ajuntament d’Onda inicia la campanya contra el mosquit tigre i actua contra les larves

  • L’equip de govern combat l’aparició de possibles plagues a través d’un protocol específic municipal amb el que ja s’han detectat nou focus i actuat sobre ells

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament ha activat una campanya municipal específica contra el mosquit tigre per prevenir l’aparició de plagues. Durant les últimes dues setmanes s’han realitzat diverses batudes per identificar en el municipi possibles focus de proliferació de mosquit com són estanys d’aigua, basses de reg o zones d’estancament d’aigua de pluja.

Huguet ha explicat que d’aquests llocs s’han pres mostres per identificar les diferents espècies de larva d’insecte que prolifera en cada lloc. “En una primera fase, l’empresa de fumigació ha identificat a l’Aedes albopictus, més conegut com mosquit tigre, en nou punts de mostreig en què ja estem actuant”, ha destacat Huguet. El barri del Castillo, el barranc de Ratils, una bassa pròxima al camp de La Cossa, una séquia amb aigua retinguda propera a la plaça 8 de març, una bassa a l’Escola Taller o una zona de la piscina municipal descoberta, són alguns dels focus detectats pels tècnics especialitzats en el tractament de plagues. En aquests punts s’ha realitzat un tractament larvicida mitjançant productes biològics respectuosos amb el medi ambient i s’ha aplicat un tractament adulticida també en diferents fàbriques abandonades, on es troben depòsits d’aigua estacada, i en tots els embornals del nucli urbà on l’Ajuntament té accés. En aquest sentit, Huguet ha informat que el mosquit tigre deposita els seus ous en xicotets punts d’aigua estancada que, per regla general, solen estar en propietats privades i, per tant, “l’Ajuntament no pot controlar els tractaments”. Per aquest motiu ha advertit als onders que, “en la lluita contra el mosquit tigre, la implicació de la ciutadania és imprescindible”.

Per a l’equip de govern és prioritari adoptar les mesures necessàries per garantir l’absència de mosquits amb l’arribada del bon temps i, “encara que no podem evitar l’aparició de mosquits, estem actuant perquè no es tornen a repetir els episodis de l’any passat”. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament continuarà atacant d’arrel als mosquits en el municipi a l’espera de posar en marxa un pla elaborat per la Diputació de Castelló, amb la qual el consistori treballa des de fa mesos.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.