L’Ajuntament d’Onda impulsa la formació amb tres cursos per a aturats onders

  • L’equip de govern millora les possibilitats d’accés al mercat laboral a través de distintes accions formatives

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda està duent a terme una estratègia per intentar encaixar la demanda dels desempleats del municipi, que acudeixen a l’Ajuntament en la cerca  d’un nou lloc de treball, amb assessorament i iniciatives formatives que milloren la seva  competitivitat en el mercat de treball. El tinent d’alcalde de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, bolcat a oferir diferents accions formatives que incloguen formació teòrica i pràctica, ha anunciat que des de la Regidoria s’ha posat en marxa tres nous cursos que pretenen cobrir les necessitats formatives dels aturats onders, a més de dotar-los de certificats de professionalitat.

Amb l’objectiu de facilitar l’ocupabilitat i millorar les possibilitats d’accés al mercat laboral dels desempleats, l’equip de govern treballa en coordinació amb distintes administracions per  ampliar el ventall de l’oferta formativa, a més d’impulsar la inserció laboral a través del programa Onda Inserta.

En primer lloc, a través d’Onda Inserta, 15 aturats onders s’estan formant en l’aulari del Monteblanco en l’especialitat ‘Auxiliar de botiga en el sector alimentació’. Aquest curs, de 135 hores i que finalitzarà el 14 de maig, capacitarà i millorarà les competències professionals dels alumnes per exercir funcions relacionades amb aquest sector, comptant amb 75 hores de pràctiques en diferents centres de treball interessats a contractar aquest perfil.

L’Ajuntament d’Onda també s’ha adherit a l’Estratègia Provincial per al Foment de l’ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica de la Diputació, per poder oferir un taller que dóna resposta a les necessitats formatives d’alguns aturats onders. Gràcies a això, 13 veïns sense treball del municipi han cursat el taller ‘Com aconseguir i superar amb èxit una entrevista de treball’, amb què han descobert els secrets de la comunicació interpersonal, l’enfocament pràctic d’una entrevista de selecció o les normes que s’ha de seguir i fases d’una entrevista. Aquest curs impartit en l’aulari del Monteblanco ha comptat amb 12 hores de formació teòrica, es va iniciar l’1 d’abril i va finalitzar el dia 5.

Finalment, el consistori ofereix a través de la Centre de Turisme de Castelló de la Generalitat Valenciana (CdT) el curs ‘Servei Bàsic de Restauració’. El curs de 90 hores, impartit en els Salons Princesa, forma fins al 27 d’abril a 24 alumnes perquè siguen capaços de preparar i presentar begudes i menjars freds, així com executar normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aquests aliments.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.