L’Ajuntament d’Onda i la Cambra de Comerç uneixen esforços per combatre l’atur juvenil

  • L’alcalde Ximo Huguet signa un conveni per engegar el programa PICE, dirigit a aturats de 16 a 29 anys, que té com a objectiu formar-se i rebre una qualificació professional que facilite la seva incorporació al mercat laboral

L’Ajuntament d’Onda i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Castelló, han unit esforços per combatre la desocupació entre els joves onders. Aquesta setmana, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha signat un conveni amb el vicepresident de la Cambra de Comerç, Leopoldo Monfort, pel qual ambdues entitats col·laboraran en el desenvolupament en la ciutat del Programa Integral de Qualificació i Ocupació del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (PICE). En la signatura del conveni també han estat presents el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, i la secretària general de la Cambra, María Jesús Arenós.

210416 Firma convenio Alcalde de Onda Ximo Huguet y Cámara de Comercio Castellón

L’alcalde d’Onda és conscient que un dels col·lectius més afectats per la crisi ha sigut el dels joves i reafirma amb la seva rúbrica en aquest conveni el seu compromís en la lluita contra la desocupació juvenil. A través del programa PICE, els joves onders d’entre 16 i 29 anys, que no tinguen ocupació i estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, podran formar-se i rebre una qualificació professional que facilite la seva incorporació al mercat laboral. A més, el PICE posa en contacte als participants amb les empreses que necessiten ampliar plantilla, formant els joves a mesura dels requisits del lloc de treball.

De la formació, qualificació i inserció de cada jove es farà càrrec un orientador laboral, que analitzarà les seues competències, interessos i grau de qualificació i elaborarà un perfil professional per a posteriorment derivar-ho a un dels tres programes que componen l’itinerari formatiu del PICE: Capacitació, Mobilitat i Formació Dual. En el Pla de Capacitació rebran formació presencial en competències digitals i noves tecnologies, idiomes, habilitats socials i tècniques per a desembolicar-se en el món de l’empresa. Quant al Pla de Mobilitat, pensat per als joves amb major formació i capacitats amb possibilitat de trobar treball en un país europeu, fa major insistència en la formació en idiomes. Finalment, el pla de Formació Dual està pensat també per potenciar la Formació Professional a Espanya.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.