L’Ajuntament d’Onda aposta per energies renovables a la Ciutat Esportiva

  • L’alcalde Ximo Huguet anuncia l’elaboració d’un estudi per implantar un nou model energètic que suposaria un estalvi garantit per al consistori, la reducció de gasos d’efecte hivernacle i es lluitaria contra el canvi climàtic

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí davant els mitjans de comunicació l’aposta de l’equip de govern per un nou model energètic en el municipi que gire entorn de dos eixos, “per un costat l’eficiència energètica i per un altre el desenvolupament de les energies renovables”.

220416 Alcalde de Onda, Ximo Huguet

Per dur a terme aquest model que fomentarà l’eficiència energètica a Onda, Huguet ha informat que s’està elaborant un estudi per a la seva implantació en les instal·lacions de la  Ciutat Esportiva, com són el Pavelló Municipal, el camp de futbol La Serratella, les piscines municipals, el velòdrom, la pista d’atletisme i l’Olímpic, el trinquet i el Recinte Multiusos. L’alcalde ha explicat que s’ha seleccionat la Ciutat Esportiva per “la proximitat entre les seves   instal·lacions i pel seu alt consum tant d’electricitat com de gas natural, per la qual cosa de dur-se a terme aquesta estratègia es reduirien les emissions de gasos d’efecte hivernacle, es combatria la lluita contra el canvi climàtic i suposaria un estalvi garantit”. Així mateix, l’alcalde ha destacat que, també, s’estan estudiant les diverses formes de finançament que existeixen per dur a terme aquestes inversions, com ara ajudes públiques o altres instruments financers que permeten al consistori escometre aquestes inversions sense suposar una despesa  extraordinària.

Amb l’objectiu d’aconseguir un sistema energètic racional, eficient i renovable per a l’Ajuntament d’Onda, aquest estudi planteja concretament la centralització de la generació d’aigua calenta a partir d’una caldera que utilitze biomassa, la millora de les característiques aïllants de l’envolupant de l’edifici de l’Olímpic, la instal·lació d’un sistema geotèrmic en aquells espais que es climatitzen, la instal·lació de plaques solars tant fotovoltaiques com termosolars, el canvi dels equips d’enllumenat per altres de major eficiència i la monitorització dels diversos consums elèctrics per al seu control detallat.

Finalment, Huguet ha dit que no es conforma amb que Onda dispose  “d’una de les millors ciutats esportives de les província. Aquest equip de govern continuarà millorant les instal·lacions municipals, tan abandonades en l’anterior legislatura, i volem que en un futur siguen més sostenibles”. En aquesta línia, ha recordat que fins al moment s’ha invertit prop de 25 mil euros en el manteniment de les instal·lacions esportives i es va canviar la gespa del camp de La Serratella, ara artificial, que va suposar una inversió de quasi 350 mil euros, alhora que un estalvi en la despesa del manteniment.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.