La ciutat celebra la primera jornada d’Onda amb Sant Jordi amb cultura i educació

  • Fins al 24 d’abril, Onda celebrarà la festivitat amb un complet programa que ha arrancat avui amb una xarrada de l’alumnat onder amb Joan Pla i la inauguració de l’exposició ‘813 Truffaut per Paula Bonet’

Aquest matí han arrancat els actes que l’Ajuntament d’Onda ha organitzat amb motiu de la celebració de Sant Jordi, que s’uneixen a la campanya que realitzen els centres educatius de la ciutat. Més de 50 estudiants de Primer d’ESO de la Secció de l’IES Serra d’Espadà han participat en una xarrada molt entretinguda amb Joan Pla, autor que estan llegint i treballant en aquest curs. Sobre les 12 hores, a la sala de La Cassola, l’alumnat ha tingut l’oportunitat de conèixer personalment a l’autor, plantejar-li qüestions sobre les seves obres i gaudint d’un amè col·loqui.

En la vesprada d’aquesta primera jornada d’Onda amb Sant Jordi, la tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Encarna Ribes, ha inaugurat l’exposició ‘813 Truffaut per Paula Bonet’, que romandrà oberta al públic fins a l’1 de maig a la  sala d’exposicions del Centre d’Ocupació  i Cultura. El comissari de la mostra, MacDiego, ha destacat que la jove nascuda a Vila-real proposa una visió molt personal sobre el cineasta francès François Truffaut a través d’il·lustracions originals creades per la pròpia artista. L’obra de Bonet, que ha estat exposada en grans ciutats com Barcelona, Madrid, Porto, Londres o París, arriba ara a Onda per mostrar al públic la vida i obra d’un dels seus autors fetitxes, el màxim representant de la ‘nouvelle vague’.

Demà dimarts, Onda gaudirà de la segona jornada d’aquesta setmana cultural i educativa a través de diverses activitats. Els alumnes i les alumnes de la Secció de l’IES Serra d’Espadà d’Onda exposaran ‘La literatura al carrer’. Fins a l’1 de maig es mostraran fragments literaris de diversos autors en diferents idiomes en l’avinguda Sierra Espadà. A la vesprada, a les 18 hores, se celebrarà el dia internacional del llibre en la biblioteca infantil, on es reconeixerà els millors lectors infantils onders de 2015, es presentarà un vídeo gravat i interpretat pels participants de l’activitat Booktràiler i conclourà la jornada amb un contacontes a càrrec de Valentí Piñot.

El programa d’activitats s’allargarà fins al dissabte 23 d’abril i arribarà a distintes zones de la ciutat. L’Ajuntament ha organitzat per al dimecres 20, de 17.30 a 19.30 hores, jocs populars que s’ubicaran en la pista exterior del pavelló Víctor Cabedo. El divendres  22, a partir de les 22.30 hores en la plaça del Raval de Sant Josep, els grups ‘Kontaminació Akústica’ i ‘Sense Sal’ oferiran uns concerts de música en valencià. Finalment, el dissabte 23, també en el Raval de Sant Josep,  ‘Thousand’ realitzarà una actuació musical dirigida a públic infantil i juvenil.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.