L’Ajuntament d’Onda iniciarà el dimarts l’excavació arqueològica en el Camí Castelló

  • Un equip arqueòleg realitzarà diversos sondejos per documentar la possible existència de restes en el subsòl pròxim al Molí del Bassó, previ pas a l’inici de la remodelació del carrer

La regidora d’urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha anunciat que dimarts que el proper 5 d’abril es durà a terme l’execució de la intervenció arqueològica en el Camí Castelló amb motiu de la remodelació del carrer.

Calle Camí Castelló Onda

L’obra, que suposarà una inversió de 200.000 euros, consisteix en l’adequació del Camí Castelló perquè mantinga la mateixa estètica que la resta de carrers del centre històric o la  instal·lació prèvia de les canalitzacions per al futur soterrament de l’estesa elèctrica, entre altres actuacions. En aquesta línia, Piquer ha recordat que l’equip de govern socialista de l’Ajuntament d’Onda es va veure obligat a  paralitzar el projecte, iniciat la passada legislatura, després de revisar una sèrie de qüestions que no estaven ben definides, com la seguretat viària dels ciutadans, especialment de xiquets i ancians.

Una vegada eliminat el tràfic rodat del carrer, excepte per a residents i urgències, la regidora d’urbanisme ha informat que el dimarts es projectarà la realització, amb mitjans manuals i excavació arqueològica, mitjançant diversos sondejos. A fi de documentar la possible existència de restes arqueològiques en el subsòl pròxim al Molí del Bassó, l’equip arqueòleg realitzarà tres tastos de 4×4 metres, amb una superfície de 48m² cada un, per posteriorment realitzar el dibuix arqueològic amb geoposicionament, desallotjament de terra i una memòria científica. Finalment, duran a terme el seguiment de les obres d’execució de la zona.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.