Onda sol·licita ajudes per rehabilitar l’antiga presó i atraure turisme a través de l’Agència Valenciana

  • L’alcalde anuncia que l’Ajuntament sol·licita subvencions dirigides a la conservació del patrimoni local, impulsar el turisme sostenible, millorar la senyalització turística i promocionar activitats i esdeveniments culturals

 

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament ha sol·licitat a l’Agència València del Turisme diferents subvencions que aniran dirigides a la conservació del patrimoni local, impulsar el turisme sostenible, millorar la senyalització turística i promocionar activitats i esdeveniments culturals.

Inclòs en el Pla Integral de Turisme, l’equip de govern liderat per Huguet continua treballant perquè la ciutat avanci. En aquest sentit ha informat que l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per rehabilitar l’edifici de l’antiga presó. “El nostre objectiu és sumar un nou recurs turístic que està situat en un enclavament emblemàtic, com és la Font de Dins”, ha explicat l’alcalde d’Onda sobre aquest projecte que està valorat en quasi 50.000 euros. A més d’aquest nou producte centrat en el patrimoni cultural de la ciutat, l’equip de govern també ha sol·licitat una ajuda a aquest organisme per millorar la senyalització turística. Amb un pressupost de més de 12.000 euros, l’equip de govern pretén millorar l’orientació dels visitants perquè accedisquen de forma més fàcil i intuïtiva als llocs turístics d’Onda.

Així mateix, l’equip de govern desitja convertir Onda en un referent del Turisme Sostenible. Per a això, l’Ajuntament també s’ha presentat a les ajudes 2016 de l’Agència Valenciana del Turisme per renovar la il·luminació del castell amb  il·luminat LED, a través d’una actuació que està valorada en quasi 40.000 euros.

“Totes aquestes accions demostren l’aposta d’aquest equip de govern per posar en valor el ric patrimoni que té Onda”, ha assenyalat Huguet, qui ha destacat que s’ha trencat amb “la paràlisi de l’anterior equip de govern en aquesta matèria i busca finançament extern per dur-les a terme”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat el seu compromís de concórrer a totes aquelles ajudes que servisquen per impulsar la ciutat i reactiven l’economia d’Onda. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament també ha demandat subvencions per promocionar diferents activitats culturals, com per exemple la Fira Medieval, que se celebrarà en el mes de juliol.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.