Onda dóna un impuls al pantà del Sitjar amb la creació del club de piragüisme

  • El Club de Piragüisme Espadà-Millars es presentarà davant la societat ondera el proper dia 10 en una jornada de portes obertes

 

El proper 10 d’abril, a partir de les 10 hores, el Club de Piragüisme Espadà-Millars es presentarà davant de la societat ondera en una jornada de portes obertes en el pantà del Sitjar, que inclourà una demostració de competició de piragüisme de la mà del Club Piragüisme Castelló. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor d’esports de l’Ajuntament d’Onda, Francisco Chalmeta, en una roda de premsa en què ha estat acompanyat pel president del club, Vicente Salvador.

210316 Presentación Club Piragüismo Ayuntamiento Onda Francisco Chalmeta 1

Tant l’actual equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet, com el club, pretenen donar un impuls a l’entorn del Sitjar, per a convertir-ho en un referent per a la pràctica d’activitats nàutiques i de turisme sostenible. En aquest sentit, Chalmeta ha recordat que, des de l’inici de la legislatura, l’alcalde ha mantingut reunions amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) per impulsar un projecte que permeta la navegació en el pantà i d’aquesta manera fomentar el turisme d’aventura en la localitat. El regidor d’esports ha explicat que “des de l’equip de govern s’ha treballat per accelerar els tràmits d’aquest projecte que estimularà la promoció econòmica de la ciutat gràcies a la possibilitat de realitzar esdeveniments esportius”.

A més d’aquest objectiu compartit, des del club pretenen acostar aquesta pràctica esportiva als veïns del municipi, en col·laboració amb l’empresa Sargantana Aventura, que suma al projecte unes 15 embarcacions i uns quants remolcs. Amb la creació d’aquest club, es dóna l’oportunitat tant a onders com a visitants de poder navegar tots els caps de setmana, en horari de matí i vesprada, en un entorn inigualable. De 9 a 13 hores, els interessats podran navegar en aigües tranquil·les, mentre que de 16 a 20 hores ho podran fer en aigües braves. De moment, el club posa a disposició quasi 30 piragües per navegar per distintes rutes que ha programat.

Les altes es podran tramitar a través de l’adreça de correu que ha facilitat el club,   info@espadan-millars.club, o es podran realitzar personalment tots els dijous de 19 a 21 hores en el tercer pis del Local d’Associacions de la Safona. El preu per a fer-se soci és de 40 euros i inclou segur, cànon de navegació i accés a cursos. Concretament, Vicente Salvador ha explicat que, “de forma periòdica, s’oferiran cursos d’iniciació al piragüisme en aigües tranquil·les i braves del pantà dirigides per tècnics i, a part, cursos de descobriment de piragüisme a través de la Piscina Municipal”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.