Onda proposa una àmplia programació per a tots els gustos en Pasqua

  • Múltiples activitats, música, bous i tradició completen una variada oferta organitzada pel consistori i diversos col·lectius de la ciutat

L’Ajuntament d’Onda ha presentat aquesta vesprada una àmplia programació pensada per a tots els gustos per a aquestes festes de Pasqua. La tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Cultural, Encarna Ribes, junt amb el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Onda, Francisco Chalmeta, ha destacat que aquesta variada oferta es completa amb les activitats que han organitzat diversos col·lectius de la ciutat i amb múltiples propostes que presenta per si mateix l’entorn d’Onda, “la qual cosa convertirà la ciutat en un exemple de participació i una forta alternativa per al turisme durant dues setmanes”.

140316 RP Francisco Chalmeta y Encarna Ribes Ayuntamiento de Onda Pascua 2016

Concretament, Ribes ha explicat que “l’ermita del Salvador tornarà a ser un punt clau de la Pasqua d’Onda, on es podrà gaudir d’una extensa programació pensada per majors i xiquets”. Tallers de manualitats, zones de tir amb arc, zona de cavalls, rocòdroms, circuit de karts o jocs amb paracaigudes són algunes de les activitats que presenta el govern socialista per als dies 27 i 28 de març, i per al 3 d’abril, en l’ermita, on també hi haurà un autobús gratuït que recorrerà la zona, de 17 a 20 hores, per als xiquets de 3 a 14 anys.

De forma paral·lela, l’Ajuntament ha organitzat en el parc de la Ceràmica, el dia 29, una mini plaça de bous, unflables i una infinitat de tallers i jocs tradicionals, que també estaran disponibles el dimecres 30, en el parc 8 de Març, on a més es podrà conduir quads.

El regidor d’esports, Francisco Chalmeta, ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut comptar amb les empreses locals per a organitzar aquestes activitats, sent fins a cinc les que participen en la Pasqua d’enguany.

Servei d’autobús gratuït

La tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Cultural, Encarna Ribes, ha destacat que el consistori, a més, facilitarà l’accés de tots els onders a l’ermita amb un servei d’autobús gratuït que eixirà aqueixos dies des de les 16.45 en l’avinguda Montendre i que tornarà a les 20.15.

Pasqua taurina, musical i esportiva

Onda també té una cita obligada amb els banyats i presenta una oferta centrada en els bous. La Pasqua Taurina ha organitzat un cartell de luxe i, del 26 de març al 3 d’abril, els aficionats als bous podran gaudir de concursos de ramaderies, desafiaments de vaques i actuacions musicals a ritme de rumba.

Per la seva banda, el Col.lectiu Sonora ha organitzat distintes actuacions i activitats del 26 al 28 març i els dies 31 de març i 1 i 2 d’abril. Jocs infantils, espectacles per als més menuts, dinars per als socis i orquestres completen una intensa oferta d’esdeveniments que se celebraran en el Casal Sonora, situat en la zona del Multiusos.

I per a afegir més atractius a aquesta àmplia programació, per als amants de l’esport, el regidor d’esports Francisco Chalmeta ha anunciat com a novetat “una carrera d’obstacles que no deixarà indiferent a ningú, la Unbroken Race prevista per al dia 2 d’abril”.

 

Onda, aventura, història i patrimoni

A tota aquesta programació, l’Ajuntament recorda als més aventurers que està en marxa el programa de visites interpretatives amb què poden recórrer cinc rutes naturals que els permetrà conèixer algun dels espectaculars paratges naturals que té Onda, un municipi que es troba als peus del Parc Natural de la Serra Espadà. I per si açò fora poc, l’equip de govern assegura la diversió i l’esport d’aventura en l’entorn de l’embassament del Sitjar, on es poden viure experiències úniques rodejats de naturalesa.

I al marge de tots aquests actes, rodejats sobretot de naturalesa, l’Ajuntament proposa un passeig pel centre històric d’Onda, declarat conjunt historicoartístic i Bé d’Interès Cultural (BIC). Onda permet al visitant submergir-se en una ciutat en què van conviure musulmans, jueus i cristians i fa possible un viatge a l’època medieval des de la plaça de l’Almodí a la plaça de la Sinagoga, passant pel barri de la Moreria, i podent conquistar la fortalesa musulmana del segle X: un castell que va adquirir el seu màxima esplendor gràcies a la cultura islàmica.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.