Onda augmenta la seguretat dels seus veïns i la proximitat amb la Policia Local

  • Les dades de la Memòria de la Policia Local posen de manifest l’excel·lent labor dels agents del municipi, una bona gestió de les distintes unitats específiques i una gran cooperació entre cossos de seguretat, que es tradueixen en més actuacions policials i menys robatoris i incendis en 2015

L’Ajuntament d’Onda ha fet públic avui la memòria de la Policia Local de 2015 on s’ha constatat un augment considerable de la col·laboració i proximitat dels agents amb els veïns onders, així com la bona gestió, direcció i organització de distintes unitats específiques incloses en l’àrea.

Les dades extretes del document posen de manifest l’excel·lent labor que han realitzat els agents de policia, per la qual cosa la regidora de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha lloat públicament “el gran treball que estan realitzant en col·laboració amb l’àrea de Política Social del consistori”, alhora que ha exalçat “l’excel·lent labor de cooperació que existeix amb altres cossos de seguretat”.

Una policia més propera al ciutadà

Aguilella, acompanyada de l’Intendent Principal Cap de la Policia Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat l’augment dels serveis assistencials produïts en 2015. La Policia Local té com a comeses especials l’auxili i la protecció dels ciutadans i, gràcies a la labor prestada, enguany s’han aconseguit les 604 actuacions, enfront de les 382 de 2012. Una tendència que reflectix un increment de la proximitat dels agents dels veïns onders i que va acompanyada de distintes campanyes de prevenció i concienciació, així com de la gran acollida que ha tingut la Unitat Ciclista. En aquest sentit, Aguilella ha recordat l’aposta de l’equip de govern per una nova fórmula de patrullar els carrers del municipi a través “d’un transport de mobilitat sostenible, econòmic, sa i respectuós amb el medi ambient, a més de comptar amb agents de policia més pròxims i accessibles als ciutadà”. Segons la regidora, aquesta unitat ha facilitat la vigilància en zones de difícil accés per a altres vehicles policials i ha millorat el control de la seguretat ciutadana, “sobretot en parcs, jardins i zones de vianants del Casc Històric, per la qual cosa des de l’equip de govern ens plantegem augmentar-la”.

L’increment de la presència policial en els carrers d’Onda i les campanyes de proximitat de la regidoria de policia s’estan traduint segons Aguilella en una major conscienciació ciutadana i ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats obtinguts enguany. Concretament ha fet referència a les campanyes de ‘Prevenció i autoprotecció davant d’incendis forestals’ i ‘Vacances Segures’ mitjançant les quals, i amb la col·laboració de la Policia Autonòmica, s’ha aconseguit una reducció espectacular quant al nombre d’incendis i robatoris en les segones residències dels veïns. Dels 91 incendis que es van produir en el terme municipal en 2013 s’ha passat a 35 durant l’any 2015, reduint-se quasi en un 200 per cent. De la mateixa manera, s’han reduït a la meitat el nombre de robatoris en el terme municipal, passant de 62 en 2014 a 32 en 2015.

Major cooperació entre cossos de seguretat per a posar fi a la violència de gènere

La bona disposició i cooperació entre els diferents cossos de seguretat està resultant de gran rellevància per als magnífics resultats que presenta Onda en aquesta memòria anual. Hi ha una excel·lent coparticipació entre Policia Local i Guàrdia Civil, així com el compromís de reforçar la coordinació i el treball entre l’Estat, Generalitat i l’Ajuntament en els casos d’assistència a les víctimes de violència de gènere. En aquest complicat camp d’actuació s’ha produït un creixement exponencial i s’ha passat de 30 intervencions en 2014 a les 120 d’enguany, a causa de la creació de la unitat de seguiment de la Policia Local en aquest tipus de delictes. L’Ajuntament d’Onda obri a més una nova etapa amb la futura adhesió a la base informàtica nacional que, segons Aguilella, “permetrà disposar d’un registre informàtic amb tota la informació per realitzar un seguiment individualitzat de les circumstàncies d’aquestes víctimes i de l’evolució del risc en què es troben”.

Finalment, la tinent d’alcalde ha valorat de forma molt positiva la implicació dels agents de policia amb el municipi per “traslladar les anomalies que detecten a Onda quant a mobiliari urbà, enllumenat o paviment, la qual cosa permet una millor atenció i manteniment de la ciutat”.

Agents de policia més preparats per a oferir un millor servei a l’onder

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha posat en relleu la professionalització i capacitat de resposta dels agents de policia d’Onda gràcies als cursos de formació que reben. Enfront dels 96 que van realitzar en 2014, enguany la plantilla ha cursat 166, la qual cosa ha permès oferir uns millors serveis als ciutadans. Segons Izquierdo, des de la Direcció de Policia “es promou i manté una formació permanent de tots els seus membres a fi de dotar-los de major professionalitat, per a així donar una millor resposta a les constants sol·licituds i requeriments dels veïns que canvien igual que la nostra societat”.

L’Intendent Principal Cap de la Policia Local és conscient que “sempre hi ha marge de millora i en aquesta línia continuarem treballant”. L’especialització, en forma d’unitats específiques de la Policia d’Onda, està atorgant segons Izquierdo dades positives ressenyables. “Els bons resultats que ens estan proporcionant la unitat ciclista en referència a la seva proximitat, Viogen per la proximitat amb les víctimes o inclús la unitat canina, que participa en actuacions relacionades amb la prevenció del consum d’estupefaents en centres escolars i llocs públics, ens indiquen sens dubte que estem complint amb els nostres objectius, que no són altres que proporcionar seguretat als nostres veïns i que això es traduïsca en una millora en la seua qualitat de vida”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.