Onda acomiada els actes del ‘Març de la dona’ amb el teatre fòrum ‘a-Dona’t’

  • L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, valora positivament el programa d’activitats culturals que el consistori ha organitzat per sensibilitzar i educar en el foment de la igualtat

L’Ajuntament d’Onda ha conclòs aquest dijous la programació especial que ha realitzat amb motiu del ‘Març de la dóna’. El municipi ha acomiadat en la Cassola aquest programa cultural amb ‘a-Dona’t’ , amb el que dones de cultura crítica ha oferit un teatre fòrum que versava sobre la violència de gènere. “Diferents actrius onderes van remoure els sentiments del nombrós públic assistent en un acte que va servir per acomiadar una programació destacable”, ha explicat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha valorat molt positivament aquest projecte que l’equip de govern socialista ha recuperat després de quatre anys de deixadesa del Partit Popular.

Durant el transcurs de tot aquest mes, el consistori ha dut a terme una campanya de sensibilització i educació en el foment de la igualtat, que se suma a les iniciatives i programes que l’Ajuntament realitza durant tot l’any. “Amb l’objectiu d’afavorir la igualtat d’oportunitats i donar resposta a les necessitats que des del consistori s’han detectat en aquest col·lectiu, l’Ajuntament està elaborant amb la Fundació Isonomia el II Pla d’Igualtat Municipal que, en uns mesos, serà una realitat”, ha assegurat Huguet. Mentrestant, l’equip de govern socialista ha preparat un mes replet de xarrades, tallers, presentacions de llibres, obres de teatre i exposicions, incloses en una programació dirigida a diferents públics de la població. “La gran afluència de públic en alguns actes programats i els bons resultats que s’han palpat en els tallers, ens motiva per seguir treballant en aquesta línia i a preparar una nova edició del Març de la Dóna en 2017”, ha augurat Huguet.

Onda s’ha convertit en un municipi més inclusiu, just i igualitari, durant un mes en què ha destacat, entre altres activitats, l’exposició ‘Be(r)sos il·lustrats. Dones’, d’Irene García, que romandrà oberta en el Centre d’Ocupació i Cultura fins al proper 1 d’abril. Durant l’emocionant inauguració d’aquesta mostra que recopila moments, sensacions i lluita al voltant de la dona, el públic va prendre protagonisme i va llegir poemes reivindicatius de l’autor local Albert Bellés.

Així mateix, s’han realitzat xarrades impartides per psicòlegs com la ‘Igualtat d’oportunitats a l’àmbit laboral’, dirigida a jóvens d’entre 14 i 20 anys procedents de cultures on el paper de la dona queda generalment relegat a un segon lloc.

També han tingut gran afluència de públic la projecció de pel·lícules com ‘MA MA’ o ‘Sufragistes’ que van emocionar als espectadors, o films per als més menuts com ‘La muntanya màgica’. En aquesta línia, Huguet ha insistit en la importància d’incidir en els més menuts d’Onda, “ja que són els que s’estan formant i han de deslligar-se dels estereotips centrats en les desigualtats”. Amb aquest objectiu, l’equip de govern també ha elaborat tallers i xarrades dirigides als xiquets i xiquetes més xicotets del municipi, com el taller de coeducació titulat ‘Les dones de la història’, contacontes sobre la igualtat, o el teatre fòrum ‘Com quedem’ dirigit a l’alumnat d’educació secundària.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.