Onda aborda la prevenció de drogodependència de forma integral des de totes les àrees municipals

  • L’equip de govern convoca una comissió per donar, de forma conjunta, un nou impuls a les actuacions municipals en matèria d’addiccions

 

La tinent d’alcalde de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha convocat la comissió tècnica de drogodependències amb l’objectiu de continuar treballant en la prevenció de drogues en el municipi, posant sobretot l’accent en les  conductes de risc en la població juvenil.

220316 Reunión Ayuntamiento de Onda Drogodependencias

L’equip de govern socialista liderat per l’alcalde Ximo Huguet entén que la prevenció s’ha d’abordar de forma integral des de les diferents àrees i pretén donar un nou impuls a les actuacions municipals en matèria d’addiccions. Amb aquest objectiu, a més de continuar comptant amb la participació de totes les administracions i col·lectius de la ciutat, Aguilella ha mantingut una reunió amb l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, els tècnics d’educació i joventut, així com amb els tècnics de serveis socials de l’Ajuntament, que coordinen la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) i ofereixen el principal servei de prevenció en matèria d’addiccions a la ciutat.

Quant a programes de prevenció de consum de drogues, la tinent d’alcalde ha anunciat com a novetat la participació d’Onda en el programa ‘Preven-tic’ de la Conselleria de Sanitat, sobre l’ús indegut de drogues. “L’objectiu és potenciar les habilitats personals bàsiques per al maneig i prevenció de situacions de risc en els jóvens escolars d’edats compreses entre 12 a 19 anys”, ha explicat Aguilella. En aquest sentit, ha informat que el programa, que té una cobertura seqüencial dels nivells educatius d’Educació Secundària obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius, s’implantarà a partir de setembre en els IES i es realitzarà de forma online.

De la mateixa manera, Aguilella ha informat que l’Ajuntament durà a terme a partir del mes de setembre  el programa “Cine i Educació en  Valors”, de la Conselleria de Sanitat. Aquesta campanya, dirigida a l’alumnat de Primària, utilitzarà el cinema com una  ferramenta  preventiva mitjançant  guies didàctiques.

Respecte a la resta de programes que desenvolupa la UPCCA, Aguilella ha assegurat que “es continuarà treballant en col·laboració amb les associacions i fundacions relacionades amb la prevenció. Per exemple, ja s’està elaborant amb l’Associació Castelló Contra el Càncer (ACCC) el certamen literari “El tabac no és un conte”, i amb la Fundación Amigó es duran a terme dues xarrades que estan programades en els mesos d’abril i novembre sobre “Les drogodependències: la prevenció des de la família” i “Addiccions no tòxiques”. En aquesta mateixa línia, la tinent d’alcalde de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha mantingut el compromís de l’equip de govern de donar continuïtat a les campanyes prèvies a la Fira d’Onda, a través dels  programes “Si te’n passes, t´ho perds” i  “L’alcohol pot esperar”, i a la resta d’activitats i cursos virtuals que s’ofereixen a través de la web municipal www.onda.es.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.