L’equip de govern lamenta la manipulació del PP respecte a les contraprestacions socials

  • La tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, justifica l’eliminació del programa de contraprestacions socials del PP per considerar-les com un treball encobert, tal com denúncia la Inspecció de Treball i Seguretat Social

La tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha mostrat la seva sorpresa davant de les declaracions de l’edil Inmaculada Alós criticant que l’actual equip de govern ha eliminat el programa de contraprestacions socials que el Partit Popular va posar en marxa la passada legislatura.

MC Aguilella Ayuntamiento Onda

El programa social que Alós qualifica com a “pioner” i “el més avançat de tota Espanya” va ser vetat per la Inspecció de Treball i Seguretat Social en una de les poblacions que va copiar el model i que obligava els veïns del municipi a realitzar labors per a rebre una ajuda de Servicis Socials. Mari Carmen Aguilella no sap si els populars “acumulen desconeixement o els dóna igual enganyar a la ciutadania sabent que aquestes contraprestacions poden ser considerades com a treball encobert”. En aquest sentit, la tinent d’alcalde de Política Social li pregunta a la regidora del Partit Popular d’Onda si Óscar Clavell, ex alcalde popular de la Vall d’Uixó, no li ha explicat que la Inspecció de Treball va suspendre aquest programa en el municipi i ara obliga al nou equip de govern liderat per Tania Baños a pagar les contingències generals i cotitzar en règim normal per la base de les ajudes atorgades que, en aquest cas, ascendix a més de 600.000 euros”.

En contra dels principis dels socialistes i davant de les irregularitats que presentava aquest programa, l’actual equip de govern ho va paralitzar immediatament tot just va començar la legislatura, tal com van fer en altres ciutats com València. “Aquesta és l’única afirmació certa que ha fet l’ex tinent d’alcalde d’Atenció Social d’Onda en els Mitjans de comunicació”, ha declarat Aguilella, alhora que ha justificat la modificació de les bases per a “eliminar unes col·laboracions que no dignificaven als onders i que eren una explotació laboral encoberta tal com ara ha assenyalat la Inspecció de Treball” .

Finalment, Mari Carmen Aguilella ha instat la regidora popular a què “des de l’oposició actue amb més serietat que quan va impulsar aquest programa i deixe d’abocar falsedats en els mitjans de comunicació”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.