L’Ajuntament d’Onda tanca 2015 amb superàvit i romanent de tresoreria

  • L’equip de govern socialista aconsegueix reduir el dèficit pressupostari de quasi 2.400.000 euros, que es va trobar en el segon trimestre, i ho tradueix en un superàvit de 405.510 euros, que destinarà a inversions sostenibles

070316 RP Silvia Cerdà Ayuntamiento Onda

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha anunciat que la liquidació del pressupost de 2015 ha donat com resultat un superàvit de 405.510 euros, que l’equip de govern destinarà a inversions sostenibles. Per a la regidora socialista, aquesta dada posa de manifest el “gran esforç que han realitzat els socialistes en la gestió municipal per poder superar la complicada situació financera que va deixar el Partit Popular després de les eleccions de maig”. En aquest sentit, Cerdà ha recordat que al juny de 2015 l’equip de govern es va trobar amb uns resultats del segon trimestre que tiraven un dèficit pressupostari de quasi 2.400.000 euros. Tal com es tradueix de la comptabilitat municipal, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet ha anat disminuint aquesta xifra cada trimestre fins a arribar a l’actual superàvit definitiu.

Una prova més de que l’administració local s’està gestionant de forma responsable i eficaç és el resultat de romanent de tresoreria, que ha sigut de 5.209.267 euros. La regidora d’Hisenda ha assegurat que aquest resultat possibilitarà al govern socialista “incrementar partides pressupostàries de l’exercici 2016 i no sol·licitar el préstec de 824.000 euros que estava previst per a l’exercici 2016”. A diferència del que feia el Partit Popular, que es dedicava a sol·licitar préstecs per la mateixa quantitat que anava amortitzant, l’equip de govern disminuirà el deute de l’Ajuntament, que en l’actualitat supera els 5 milions d’euros.

Finalment, la regidora d’Hisenda ha explicat que l’Ajuntament ha incomplit la regla de gasto per 805.012 euros, la qual cosa portarà que l’Ajuntament entre en un Pla d’Estabilitat Financera. En aquest sentit, Cerdà ha recordat que quan el Partit Popular de Salvador Aguilella va deixar l’Ajuntament, en el segon trimestre de l’exercici 2015, l’incompliment estava en més de 1.700.000 euros, “amb la qual cosa l’esforç del govern socialista ha sigut més que considerable ja que ho ha rebaixat en quasi un milió d’euros en tan sols 6 mesos ”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.