L’Ajuntament d’Onda sol·licita 159 ajudes per lluitar contra la pobresa energètica

  • L’alcalde Ximo Huguet anuncia que l’Ajuntament ha enviat a la Conselleria sol·licituds per valor de més de 75.000 euros per assegurar que cap família ondera es quede sense aigua, llum ni llar

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que l’Ajuntament ha enviat fins al dia d’avui un total de 159 sol·licituds de subvencions a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per evitar la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social i la pèrdua de l’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer.

Alcalde de Onda Ximo Huguet

Dins d’aquest Pla del Consell de Ximo Puig, l’Ajuntament ha sol·licitat ja a la Conselleria subvencions per valor de més de 75.000 euros. L’àrea de Serveis Socials, dirigit per la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella treballa sense descans junt amb les distintes organitzacions locals que estan en contacte amb els veïns del municipi més desprotegits per agilitzar tots els tràmits. Concretament, les ajudes sol·licitades poden aconseguir fins als 100 euros mensuals per sol·licitant per al lloguer, sent el màxim de 1.200 euros a l’any. Quant als rebuts de llum i aigua, es podran concedir fins a 75 euros per pagar la llum i 15 euros per rebut de l’aigua, amb un import màxim de 300 euros per a electricitat i 60 euros anuals per al subministrament d’aigua. Segons ha avançat Huguet, l’Ajuntament no espera que en el mes que queda de termini es presenten moltes més sol·licituds “ja que tant l’àrea de Serveis Socials com les distintes organitzacions col·laboradores tenien molt fitades les famílies onderes d’extrema vulnerabilitat que podien  sol·licitar aquestes ajudes per pal·liar la pobresa energètica”.

Per als socialistes d’Onda “les persones són el primer” i des que van prendre possessió de la gestió municipal han reforçat l’àrea de Serveis Socials i han dut a terme accions per combatre l’exclusió. Pel que fa als fons propis, l’equip de govern destina 350.000 euros en ajudes socials a les famílies i 350.000 euros en ajudes d’emergència. Així mateix, Huguet ha recordat que l’Ajuntament d’Onda ha sigut pioner a “atendre aquesta necessitat social i ara comptem amb el suport de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per  continuar lluitant contra la pobresa, en particular la que afecta als més vulnerables a través d’ajudes directes a les famílies que ho necessiten”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.