L’Ajuntament d’Onda activarà una campanya per evitar l’aparició de plagues de mosquits

  • L’equip de govern socialista posarà en marxa un pla de treball concret i treballa amb la Diputació en una acció coordinada de prevenció sobre larves

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat avui que l’Ajuntament activarà una campanya que té com a objectiu prevenir l’aparició de plagues de mosquits. Per a l’equip de govern és prioritari adoptar les mesures necessàries per a garantir l’absència de mosquits amb l’arribada del bon temps i perquè no es tornen a repetir els episodis de l’any passat.

Acción Onda Fumigación mosquitos

L’Ajuntament està en continu contacte amb la Diputació de Castelló per planificar accions conjuntes contra els mosquits, amb criteris unificats que s’han anat proposant en reunions participatives de treball per atallar qualsevol plaga de mosquit tigre d’estiu. No obstant això, l’equip de govern socialista liderat per Ximo Huguet ha volgut fer un pas més i posarà en marxa un pla de treball específic que consistirà en un mostreig inicial i la localització de les espècies a tractar. Després de realitzar un inventari, es determinaran els nivells d’infestació trobats per a cada una d’elles i igualment aquells focus potencials que es consideren. A partir d’ací, es prepararà un calendari d’actuacions per a tot l’any i s’efectuarà la localització d’enceballs, punts i zones a tractar. Posteriorment, es diagnosticaran les zones crítiques mitjançant trampes per a monitoratge de mosquits en punts de control que permeten determinar incidència i espècies, i es realitzarà un tractament larvicida mitjançant productes biològics respectuosos amb el medi ambient. Finalment, s’aplicarà un tractament adulticida que s’aplicarà en aquells punts diagnosticats.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, és conscient que “no podem evitar l’aparició de mosquits, sobretot en els mesos de més calor i davant de l’absència de pluges. Però com a Ajuntament sí que podem intentar prevenir les plagues mitjançant un pla de treball concret i actuant directament sobre els focus d’infecció”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que el passat estiu el consistori va fumigar l’àrea urbana d’Onda sobre les aigües permanents i temporals, com són els desaigües, fonts o embornals, per eradicar la plaga dels mosquits tigre. Enguany espera que, “amb aquest pla de treball i amb la posada en marxa d’una acció coordinada amb la Diputació de prevenció sobre les larves, es puga evitar aquesta problemàtica que va alarmar l’any passat la població ondera”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.