Onda reforça l’acció en matèria de drogodependència amb la Fundació Amigó

  • L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, signa un conveni amb la fundació per impulsar accions que serveixin per prevenir

220216 Alcalde Onda, Ximo Huguet, firma convenio Fundación Amigó

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda té entre les seves prioritats en política social l’atenció i la intervenció per rehabilitar i inserir als ciutadans drogodependents de la localitat. És per això que l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat per la tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, ha signat aquest matí amb la Fundació Amigó un conveni de col·laboració amb una inversió de quasi 6.000 euros. Amb aquest suport municipal, el centre de tractament, que ofereix serveis terapèutic-educatius a persones amb addicions i dependències que ocasionen conflictes personals, podrà continuar amb la seva labor en aquesta matèria. Durant el 2015, la fundació ha atès 11 usuaris onders, que han sigut acollits dins de la comunitat terapèutica, han seguit tractaments en el Centre de Dia o han sigut internats en l’Habitatge Tutelat de la fundació.

D’aquesta manera, l’alcalde d’Onda rubrica el compromís de l’Ajuntament de continuar impulsant totes aquelles accions que es realitzen en l’àmbit educatiu i comunitari, relacionades amb la prevenció en matèria de drogodependència, per mitjà de xarrades i fòrums. De la mateixa manera, aquest acord permet unir esforços i recursos entre la institució municipal i la fundació. “La Fundació Amigó col·laborarà amb l’Ajuntament en la prestació dels serveis propis de tractament per a aquelles persones derivades pels Serveis Socials municipals, utilitzant per a la rehabilitació els programes i centres de què disposa la fundació com són el Centre de Dia, el Programa nocturn, la Comunitat residencial o el Programa de reinserció sociolaboral”, ha afirmat l’alcalde.

Campanyes municipals de prevenció

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Política Social, també està duent a terme iniciatives en la seva labor de prevenció de drogodependències en el municipi. En aquesta línia, l’alcalde ha recordat que enguany s’ha donat continuïtat i s’han ampliat els programes que actualment desenvolupa la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), alhora que continuarà col·laborant amb les associacions que aborden aquesta problemàtica en el municipi, com l’Associació Alcohòlics Rehabilitats Riu Sec, i l’Associació Castelló Contra el Càncer (ACCC).

El consistori disposa de programes específics de prevenció i conscienciació que es duen a terme a través de diferents campanyes de prevenció escolar, prevenció familiar i prevenció comunitària, per abordar les drogodependències i impulsar accions en favor de les persones que les pateixen. A més de campanyes puntuals durant tot l’any, l’Ajuntament d’Onda intensifica la seva lluita contra la drogodependència amb les campanyes ‘Si et passes t’ho perds’ i ‘L’alcohol pot esperar’, junt amb Controla Club, dirigides a l’alumnat d’ESO i Batxillerat.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.